Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Overzicht alle zorgverzekeraars in Nederland (2021). Wie hoort bij wie?

zorgverzekering 2022

Vliegen de namen van zorgverzekeraars je om de oren en ben je het overzicht kwijt? Dit zijn alle zorgverzekeraars voor 2021 in een helder overzicht.

In Nederland kennen we tal van zorgverzekeraars die zijn ondergebracht bij elf verzekeringsconcerns. Verreweg de grootste vier concerns zijn Achmea (28% van alle verzekerden), VGZ (22,4% van alle verzekerden) CZ (20,3% van alle verzekerden) en Menzis (12,8% van alle verzekerden). Ruim 80% van de Nederlandse bevolking is bij een van deze concerns verzekerd.

Download het overzicht.

Goedkoopste zorgverzekeraars 2021

Nu alle premies bekend zijn, weten we ook welke verzekeringen het meest voordelig zijn in 2021. De tien goedkoopste basisverzekeringen zijn:

Let op! De Gewoon Zekur Polis en de ZieZo Selectief polis zijn zogenaamde budgetpolissen. Dit betekent dat je met deze verzekering bij een beperkt aantal gecontracteerde zorgverleners terecht kunt. Als je gebruik maakt van een niet gecontracteerde zorgverlener, dan krijg je een lagere vergoeding. Hierdoor komt een deel van de kosten dan voor eigen rekening.

Duurste zorgverzekeraars 2021

De duurste verzekeringen voor 2021 zijn allemaal restitutie– en combinatiepolissen. Dit is niet zo verrassend. Met een restitutieverzekering ben je vrij in de keuze voor een zorgverlener, zonder dat dit invloed heeft op de hoogte van de vergoeding. Voor een combinatiepolis geldt dit ook grotendeels. Er zijn echter een aantal zorgsoorten waarvoor je niet altijd een volledige vergoeding ontvangt. Voor deze specifieke zorgsoorten stelt de verzekeraar een maximale vergoeding in. Blijft de nota van jouw zorgverlener onder deze bovengrens, dan krijg je de hele nota vergoed. Brengt de zorgverlener meer in rekening, dan moet je zelf bijbetalen. Deze verzekeringen zijn iets duurder omdat je een hele uitgebreide zorgkeuze hebt.

De duurste basisverzekeringen voor 2021 zijn:

Collectiviteitskorting en aanvullende dekking

De premies voor de basisverzekering bepaalt het overgrote deel van de premie, maar is niet alleszeggend. Eventuele aanvullende verzekeringen en collectiviteitskortingen hebben ook veel invloed op je premie. Daarom is het verstandig om alle zorgverzekeraars te vergelijken. De premies en de voorwaarden veranderen ieder jaar, maar bovenal: jij verandert ieder jaar. Misschien verandert je gezinssituatie of je gezondheid. Misschien ga je studeren of heb je net een nieuwe werkgever. Het kan allemaal van invloed zijn op jouw verzekering.

Zorgverzekering 2021

Alle voorwaarden en premies voor de zorgverzekering 2021 zijn bekend. Vergelijk nu alle zorgverzekeraars en vind binnen enkele minuten de verzekering die bij je past. Je kunt tot 1 januari overstappen. Heb je vragen? Ons team van ZorgToppers helpt je graag!

Laatste update op 25 oktober 2021 – 15:53 door Daan.

Reacties op “Overzicht alle zorgverzekeraars in Nederland (2021). Wie hoort bij wie?

  1. Het is een groot drama. Je moet een JURIST zijn om de kleine lettertjes te kunnen begrijpen. Stop in Gods naam met die woorden spelletjes en doe normaal.

  2. Dit overzicht is helaas niet helemaal correct: Besured, National Academic en Promovendum vallen vanaf 2021 onder VGZ als zorgverzekeraar/risicodrager. IptiQ stopt per 1/1/2021 als risicodrager op de Nederlandse markt voor zorgverzekeringen.

    1. Volgens mij valt Iptiq inclusief Besured, National Academic en Promovendum sinds 2021 onder Caresq (dat staat in hun inkoopbeleid).
      Maar heel erg duidelijk is het niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344