Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waarom is elektrisch poetsen beter voor je gebit?

Yes! Het is zo ver! De tweede lichting tandenborstels van dit jaar ligt klaar om opgehaald te worden. Iedereen die tussen 1 februari en 1 november via ZorgKiezer* is overgestapt naar een nieuwe verzekeraar kan zijn elektrische tandenborstel ophalen. Elektrisch poetsen is veel beter voor je gebit dan poetsen met een handtandenborstel, maar waarom is dit eigenlijk?

Er zijn een aantal redenen waarom elektrisch poetsen effectiever is dan poetsen met een handtandenborstel. De eerste reden is de roterende of vibrerende borstelkop van een elektrische tandenborstel. De roterende of vibrerende beweging zorgt ervoor dat de hele tand goed gepoetst wordt terwijl je hier slechts een hele kleine beweging voor hoeft te maken. Ook zorgen de grootte en de vorm van de kop ervoor dat moeilijk bereikbare plekjes eenvoudig worden meegenomen.

Je moet simpelweg de borstel op de juiste manier op de tand plaatsen en rustig over de tand bewegen. Zo ga je het hele gebit bij langs. Wij vroegen mondhygiëniste Emilie of zij de poetsbeweging wilde demonstreren:

Twee minuten poetsen

Daarnaast hebben de meeste elektrische tandenborstels een timer. Hierdoor is het bij elektrisch poetsen makkelijk te controleren of je lang genoeg gepoetst hebt. In een ideale situatie poets je jouw gebit in ieder geval twee keer per dag voor twee minuten. Let er bij het poetsen op dat je niet te hard drukt. Dit kan je tandvlees juist beschadigen. Mensen die met de hand poetsen hebben vaak de neiging om te veel druk op de borstel uit te oefenen. Hierdoor kan je tandvlees gaan bloeden. Gezond tandvlees bloedt niet! Heb je regelmatig of langdurig last van bloedend tandvlees? Neem dan contact op met de tandarts of mondhygiënist.

5 Tips voor elektrisch poetsen

  1. Poets je tanden twee keer per dag, twee minuten lang;
  2. Gebruik fluoride-tandpasta, dit voorkomt gaatjes;
  3. Reinig dagelijks tussen je tanden met bijvoorbeeld tandenstokers of ragers;
  4. Vervang de borstelkop als de haren gaan uitsteken of na ongeveer 3 maanden;
  5. Kies voor elektrisch poetsen zodat je tandplak beter verwijdert dan met een gewone handtandenborstel.

Poetsen maar!

Tandartsverzekering

Uiteraard kan het ook met een goede gebitsverzorging gebeuren dat je last van je gebit krijgt. Voor die situaties én voor de jaarlijkse controle, kan het verstandig zijn om een tandartsverzekering af te sluiten. Vanaf 12 november zijn alle premies voor de zorgverzekering 2021 bekend. Vanaf dat moment kun je jouw zorgverzekering vergelijken en eventueel uitbreiden met een tandartsverzekering. Wil je als eerste op de hoogte zijn zodra de premies bekend zijn? Meld je dan aan voor ons PremieAlert!

*Mits je voldoet aan de voorwaarden.

Laatste update op 25 oktober 2021 – 15:59 door Daan.

Reactie op “Waarom is elektrisch poetsen beter voor je gebit?

  1. Bedankt voor de tandenborstel. Het is de eerste keer dat ik een electrische tandenborstel gebruik. Een uitleg van het gebruik is dan heel handig. Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344