Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

DSW stelt bekendmaking van zorgpremie 2022 uit

DSW zorgverzekeraar

Zorgverzekeraar DSW laat de bekendmaking van de zorgpremie 2022 nog even op zich wachten. De afgelopen zestien jaar maakte DSW als eerste van alle verzekeraars hun premie bekend. Meestal doen zij dit een week na Prinsjesdag. In een nieuwsbericht van maandag 27 september laat de verzekeraar weten het totale kostenplaatje nog niet compleet te hebben en daardoor de zorgpremie nog niet bekend kan maken.

DSW zorgpremie 2022

Coronakosten

Directeur van DSW, Aad de Groot, meld aan nu.nl dat de coronapandemie veel langer duurt dan eerder dit jaar werd aangenomen. Dat maakt dat de totale kosten die dit jaar zijn gemaakt door de verzekeraar nog niet volledig duidelijk zijn. De verzekeraars krijgen een groot gedeelte van de coronakosten terug via de overheid. De berekeningen gingen ervan uit dat de pandemie rond juni voorbij zou zijn. Dit is niet het geval Hierdoor ontbreken de gegevens nog van de afgelopen maanden. Het gaat hier om miljoenen euro’s aan kosten. De Groot meldt wel dat zij over een paar weken meer duidelijkheid kunnen geven.

Zodra alle informatie beschikbaar is, verwacht DSW zoals gebruikelijk als eerste de premie bekend te maken. De Groot meld zelf aan de media: “Ik ben ervan overtuigd dat wij in de tweede helft van oktober nog steeds als eerste zorgverzekeraar de premie voor 2022 vaststellen.”

Zorgpremie stijgt

Gezien de stijgende kosten op de zorgmarkt, staat wel vast dat de zorgpremie zal stijgen. Afgelopen jaren steeg de premie van DSW ook. In 2021 werd de premie met €6,50 verhoogd per maand en in 2020 was er een verhoging van €6,00. Het jaar ervoor was de verhoging minder flink, maar ook nog €4,50. Het verloop van de premiestijging is te zien in onderstaande grafiek. Zodra de premie bekend is, zullen wij deze updaten met de nieuwe tarieven.

Zorgverzekering vergelijken 2022

Benieuwd of je bij een andere zorgverzekeraar beter af bent? Wij helpen je daarbij. Je kan nu alvast je wensen invullen voor jouw zorgverzekering van volgend jaar. De  top 3 met de zorgverzekeringen die het beste aansluiten bij jouw (nieuwe) wensen krijg je dan van ons. Je ontvangt dit per e-mail zodra alle nieuwe pakketten bekend zijn. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekering 2022 kan ook. Wij houden alles voor je bij. Heb je een vraag, dan kan je ons ook bereiken op 020 2611600.

Laatste update op 4 oktober 2021 – 16:33 door Team Zorgkiezer.

Reacties op “DSW stelt bekendmaking van zorgpremie 2022 uit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344