Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoe stimuleren zorgverzekeraars een gezonde levensstijl met apps?

Laatste update op 30 november 2021 – 10:20 door Menno de Haan.

Het verbeteren van jouw gezondheid doe je op verschillende manieren. Denk aan gezonde voeding, regelmatig bewegen en ontspannen. Dit noemen we ‘gezonde gewoontes’. Ook zorgverzekeraars zetten hier steeds meer op in en stimuleren een gezond levensstijl.

Hier bespreken we een aantal apps waarmee zorgverzekeraars jou ondersteunen:

Bundel van VinkVink

Bij VinkVink krijg je voor €6,75 per maand een aantal premium gezondheidsapps. Je krijgt toegang tot de gezondheidsapps Headspace, Fabulous, Sworkit en FysioZelfCheck. Daarnaast krijg je bij deze bundel een verzekering met ongevallen- en buitenlanddekking. Dit bespaart je alleen al op de prijs van de drie populairste apps zo’n 50%.

SamenGezond van Menzis

SamenGezond is een online gezondheidsprogramma om een steuntje mee in de rug te krijgen. Hiermee maak je een gezonde start of is het mogelijk om gezonde gewoontes vol te houden. De SamenGezond-app is gratis en werkt met een weekdoel. Om het leuker te maken is het mogelijk om punten te verdienen, daarmee krijg je korting in de webshop, op uitjes en producten. Wil je afvallen? Dan is het mogelijk om begeleiding te krijgen via SamenGezond. Daarnaast is er een stress- en slaaptest om te ontspannen of voor voldoende nachtrust. Ook als je niet bij Menzis zit is het mogelijk om mee te doen.

Vitality van a.s.r.

Vitality van a.s.r. kost je €3,50 per maand en is de eerste 3 maanden gratis. Haal je jouw weekdoel? Dan zijn deze kosten al terugverdiend. A.s.r. Vitality helpt mensen om gezonde keuzes te maken en voldoende te bewegen. Je krijgt beloningen via partners als Etos, INTERSPORT of de Cruyff Foundation. Dit wisselt steeds. Zo kun je ook tegoed sparen voor een cadeaukaart van €15 voor de Zalando, Bol.com of Huis & Tuin. Beweeg je voldoende? Dan is het in 2 jaar tijd zelfs mogelijk om het aankoopbedrag van een Apple Watch of Fitbit terug te verdienen en is het mogelijk om tot 20% cashback op je aanvullende verzekering te krijgen via a.s.r. of tot vijf maandpremies bij Ditzo. Beloningen zijn er wekelijks, maandelijks en jaarlijks.

Mindfulness-oefeningen van VGZ

De VGZ Mindfulness Coach gaat over bewust zijn in het moment. Iets accepteren zoals het is of zaken opmerken zonder er iets van te vinden. Dit zou meer energie moeten geven en stress verlagen. In de app van VGZ vind je 75 gratis oefeningen om te doen in het Nederlands. Voor iedereen gratis bruikbaar en al 1 miljoen keer gedownload.

Salut van IZZ

IZZ zet zich in voor de gezondheid van zorgmedewerkers en werkt samen met Salut. Een app die je helpt bij de uitdagingen die er tijdens het werk of thuis zijn. Waardoor je meer energie hebt voor wat je belangrijk vindt. Je krijgt ook toegang tot de inhoud als je geen IZZ zorgverzekering hebt. IZZ vindt namelijk iedereen belangrijk die in de zorg werkt. Binnen de app vind je tools en relevante informatie omtrent werken in de zorg. Daarnaast is het mogelijk om webinars te volgens rondom interessante thema’s.

Leefstijlprogramma’s zorgverzekering

Naast het stimuleren van een gezonde levensstijl met apps zijn er ook zogenaamde leefstijlprogramma’s. Deelname aan een leefstijlprogramma wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het moet om een erkend programma ‘gecombineerde leefstijlinterventie’ gaan. Een programma dat gericht is op het tegengaan van overgewicht door minder en gezonder te eten, meer te bewegen en door middel van psychologische ondersteuning. Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking. Bespreek de mogelijkheden met jouw huisarts. Kom je vanuit de basisverzekering niet in aanmerking voor een leefstijlprogramma? Dan geldt dit mogelijk wel binnen de aanvullende verzekering. Check dit bij jouw zorgverzekeraar.

Is iedereen gelijk voor zorgverzekeraars?

Voor het basispakket is iedereen gelijk. Dit geldt ook voor de premie van iedere polis. Iedereen is gelijk en betaalt hetzelfde voor de basisverzekering. Ongeacht je leeftijd of gezondheid. Dit hebben wij in Nederland zo afgesproken.

Een aanvullende verzekering is vrijwillig. De overheid heeft geen invloed op de aanvullende verzekering en het is niet verplicht om deze af te sluiten. Dit geeft voor verzekeraars en verzekerden veel vrijheid. De voorwaarden of premie kunnen daardoor per verzekerde verschillen. Afhankelijk van je leefstijl, verleden of leeftijd. En het geven van korting, cadeaus of geld terug is bij een aanvullende verzekering ook mogelijk.

Zorgverzekering vergelijken via ZorgKiezer?

Zorgverzekeringen vergelijk je op prijs, jouw persoonlijke zorgbehoefte, duurzaamheid en de beoordeling van verzekerden. ZorgKiezer helpt je hier graag bij. Bij ZorgKiezer vergelijk je zowel de basisverzekering als aanvullende verzekering. Kom tot de beste prijs-kwaliteitverhouding in onze vergelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344