Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Vandaag overstappen: waarom wel of (nog) niet?

Laatste update op 20 december 2021 – 12:59 door Menno de Haan.

Wij vroegen de bezoekers van ZorgKiezer.nl waarom zij nog wel of niet zijn overgestapt van zorgverzekeraar. Een open vraag om te checken wat de daadwerkelijke reden is dat iemand (nog) niet is overgestapt. In dit artikel bespreken we de voornaamste antwoorden:

 • Ik blijf bij dezelfde zorgverzekeraar
 • Ik ben al overgestapt
 • Ik ontvang liever een ander cadeau
 • Ik ben nog aan het oriënteren en vergelijken
 • Ik wil eerst mijn zorgverlener spreken
 • Ik wil overleggen met mijn gezinsleden

Ik blijf bij dezelfde zorgverzekeraar

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om niet over te stappen van zorgverzekeraar. Ook in onze questionnaire geven veel van onze bezoekers aan dat zij bij dezelfde zorgverzekeraar blijven. Dit heeft verschillende oorzaken. Vaak genoemd is dat iemand al bij de zorgverzekeraar met de beste prijs-kwaliteitverhouding zit. In dat geval is er geen reden om over te stappen.

Helaas zijn er ook veel verzekerden die helemaal niet of onvoldoende vergelijken. Hierdoor betaal je voor zorg die niet gebruikt wordt of is de zorgpremie simpelweg veel hoger dan bij de concurrent.

Ieder jaar zijn er daardoor honderdduizenden Nederlanders die een besparing van €100 tot €500 mislopen.

Ik ben al overgestapt

Er zijn tal van zorgvergelijkers om een zorgverzekering bij af te sluiten. Daarnaast kun je dit ook via de website van een zorgverzekeraar zelf doen. Volgend jaar weer via ZorgKiezer doen? Volg de laatste ontwikkelingen via onze ZorgKiezer nieuwsbrief. Wij vergelijken alle zorgverzekeringen en sluiten geen enkele partij uit. De zorgpremies zijn altijd lager dan bij de verzekeraar zelf of gelijk.

Ik ontvang liever een ander cadeau

Sommige vergelijkers geven bij ZorgKiezer aan dat er geen behoefte is aan de aangeboden cadeaus. In dat geval kun je besluiten om voor een ander cadeau te kiezen. Daarnaast gaan wij in de komende weken ook testen met andere cadeaus zoals een bol.com cadeaubon van €10. Houd ZorgKiezer in de gaten voor het laatste nieuws of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe cadeaus.

Ik ben nog aan het oriënteren en vergelijken

Het afsluiten van een zorgverzekering is niet iets dat je van de één op de andere dag beslist. Bij ZorgKiezer zien wij dat vergelijkers zich eerst even oriënteren en pas daarna beslissen welke zorgverzekering het voor 2022 wordt. Vaak twijfelt men over het eigen risico of de aanvullende zorgverzekering. Op basis dit soort keuzes, kan er immers een compleet andere zorgpremie uit jouw vergelijk rollen.

Ik wil eerst mijn zorgverlener spreken

Niet iedere zorgverzekering heeft dezelfde contracten met zorgverleners. En vaak maken zorgverzekeraars dit pas op het laatste moment bekend. Dit heeft te maken met de onderhandelingen die men voert. Tot op het laatste moment blijft het spannend. Het hoeft dan ook zeker niet te betekenen dat de zorgverlener die je vorig jaar had, opnieuw is aangesloten bij jouw huidige zorgverzekeraar. Gelukkig zijn de meeste contracten inmiddels al bekend en doe je er daarom goed aan om aan jouw zorgverlener te vragen bij welke zorgverzekeraars zij volgend jaar aangesloten zijn.

Ik wil overleggen met mijn gezinsleden

Vaak is er één iemand in het gezin die de zorgverzekeringen afsluit. Via ZorgKiezer doe je dit handig via één vergelijking. Stem samen met jouw gezinsleden af welke zorgbehoefte zij in 2022 hebben en denk er wellicht samen of alleen over na welke zorg jouw kinderen nodig hebben. Zo komt er niemand voor verrassingen te staan en is iedereen goed verzekerd.

Overstappen via ZorgKiezer?

Zorgverzekeringen vergelijk je op prijs, jouw persoonlijke zorgbehoefte, duurzaamheid en de beoordeling van verzekerden. ZorgKiezer helpt je hier graag bij. Bij ZorgKiezer vergelijk je zowel de basisverzekering als aanvullende verzekering. Kom tot de beste prijs-kwaliteitverhouding in onze zorgvergelijker.

Reactie op “Vandaag overstappen: waarom wel of (nog) niet?

 1. Geachte Medewerker,
  ik wil graag overstappen via Zorgkiezer, in het verleden ook gedaan.
  met mijn huidige Verzekering heb ik geen contact, dat vind niet prettig,
  zij claimen transparant te zijn en dat ik kon Communiceren via
  WhatsApp maar dat is niet gelukt, en dat ben ik nu echt zat.
  vriendelijke Groet,
  Maria Beens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344