Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waarom zou je switchen? Nou, hierom!

Laatste update op 8 december 2021 – 15:50 door Menno de Haan.

Steeds meer mensen switchen van zorgverzekeraar. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). In 2021 zijn meer mensen van zorgverzekeraar gewisseld dan in het jaar ervoor (13%). Een kleinere groep mensen (9%) stapte binnen het aanbod van de eigen verzekeraar over naar een ander pakket. Hoeveel mensen zullen dit jaar de overstap naar een andere verzekeraar nemen?

De groep mensen die helemaal geen polissen vergelijkt, wordt steeds kleiner. In 2020 was 55% van de verzekerden niet geïnteresseerd om over te stappen. In 2021 was dit nog 50%.

De ACM geeft de volgende redenen aan waarom mensen in actie komen en overstappen naar een andere zorgverzekeraar:

2021 2020
De premie van mijn zorgverzekeraar 21% 15%
Verwacht dit jaar andere zorg nodig te hebben 13% 15%
De dekking van mijn verzekering is veranderd 9% 10%
Mijn financiële situatie is veranderd 8% 8%
Ik zag een advertentie 8% 7%
Ik was vorig jaar niet goed verzekerd 6% 10%
Dit werd mij geadviseerd door anderen 6% 5%
Mijn persoonlijke situatie is veranderd 5% 9%
Ik kreeg een persoonlijk aanbod 4% 4%
Ontevreden over oude zorgverzekeraar 3% 1%

Hoe oriënteren de meeste mensen zich op de beste zorgverzekering? De meeste mensen gebruiken hiervoor online bronnen zoals ZorgKiezer. Het vergelijken van prijzen en polissen wordt steeds makkelijker en dus populairder: 57% van de mensen vergelijkt zorgverzekeringen online. Vorig jaar was dit nog maar 49%.

Verzekerden hebben een hoge behoefte aan informatie bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Alleen het is niet altijd makkelijk om een goede vergelijking tussen verschillende pakketten te kunnen maken. Het vergelijken kost volgens veel mensen te veel tijd (57%) en is lastig (53%).

Bij het oriënteren op een nieuwe zorgverzekering maken mensen vooral gebruik van online bronnen. Daarbij worden vergelijkingswebsites meer gebruikt dan in 2020 (57% in 2021 tegenover 49% in 2020).

Drie redenen om te switchen

Drie redenen om van zorgverzekering te switchen:

1. Kostenbesparing

Het wisselen van zorgverzekering kan soms meer dan €500 per jaar opleveren. Zie voor een indicatie: het verschil duurste en goedkoopste zorgverzekering 2022. Je bent dus een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet. De prijzen van zorgpremies fluctueren jaarlijks. Als je jarenlang bij dezelfde zorgverzekeraar blijft, loop je de kans dat je teveel betaalt.

2. Steeds makkelijker

Veel mensen denken dat het minimaal drie uur duurt om van zorgverzekering te wisselen. Dankzij ZorgKiezer is het echter veel makkelijker en sneller om over te stappen. Voordeel is dat ZorgKiezer jou veel werk uit handen neemt. Ga naar de vergelijkingspagina om in één oogopslag inzicht te krijgen in jouw beste opties.

3. Veel mensen oververzekerd

Als je met behulp van ZorgKiezer een kritische blik op je huidige zorgpakket werpt, dan kom je er al snel achter of je misschien oververzekerd bent. Veel mensen hebben aanvullende pakketten die ze in de praktijk nauwelijks gebruiken. Aan de hand van dit rekenvoorbeeld kun je bekijken of jouw tandartsverzekering bijvoorbeeld wel loont.

Zorgverzekering switchen via ZorgKiezer?

Zorgverzekeringen vergelijk je op prijs, jouw persoonlijke zorgbehoefte, duurzaamheid en de beoordeling van verzekerden. ZorgKiezer helpt je hier graag bij. Bij ZorgKiezer vergelijk je zowel de basisverzekering als aanvullende verzekering. Kom tot de beste prijs-kwaliteitverhouding in onze vergelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344