Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat is er nieuw en waar vind je voordeel voor 2022?

Laatste update op 17 december 2021 – 15:45 door Menno de Haan.

Voor 2022 staan er allerlei veranderingen op stapel. Hieronder hebben we het voor je in een overzicht gezet. Zo kun je direct zien welke nieuwigheden er zijn en of er extra’s zijn waar je nog niet van wist. We verdelen dit onder in:

 • Nieuwe verzekeringsproducten
 • Nieuwe zorgverzekeraar voor 2022
 • Interessante nieuwtjes rondom prijs en aanbod

Nieuwe verzekeringsproducten voor 2022

Zorgverzekering Anderzorg heeft dit jaar een aantal nieuwe verzekeringsproducten gelanceerd:

 • Anderzorg Flex is een verzameling gezondheidsapps (Fabulous, FysioZelfCheck, Headspace en Sworkit) om fit mee te blijven. Dit pakket biedt VinkVink ook aan en past binnen een trend waarbij zorgverzekeraars steeds meer inzetten op ‘gezonde gewoontes’.
 • Buitenland & Tandongeval is een aanvullend pakket waarbij spoedeisende zorg over de grens en tandartskosten na een ongeval vergoed zijn. Een extra die slechts €1,50 per maand kost.
 • Anderzorg Compact is een naturapolis en daardoor voordeliger dan Anderzorg Basis, dat is een combinatiepolis. Kies bij Anderzorg Compact uit drie aanvullende verzekeringen of vul aan met Anderzorg Flex.

Anderzorg Flex € 6,75
Buitenland & Tandongeval € 1,50
Anderzorg Compact € 114,00

Zorgverzekering OHRA heeft een aanvullend pakket toegevoegd:

 • OHRA Compact is een aanvullend pakket waarbij je per tandongeval tot €20.000 vergoed krijgt. Daarnaast krijg je tot 6 behandelingen fysiotherapie en is spoedeisende medische zorg wereldwijd vergoed.

OHRA Compact € 6,25

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis vindt het belangrijk dat iedereen zich vitaal voelt en je kunt doen wat je altijd al doet. Zij hebben daarom een uitgebreid pakket voor iedereen die veilig en prettig thuis wilt blijven wonen:

 • Zilveren Kruis Extra Vitaal 2022 is een uitgebreid pakket aan vergoedingen. Denk aan rouwverwerking bij het overlijden van de partner, geheugentraining, ADL-hulpmiddelen, terminale zorg, een veiligheidsgesprek over langer thuis wonen, dienstverlening rondom mantelzorg en andere zorg voor ouderen.

Zilveren Kruis Extra Vitaal 2022 € 6,50

CZdirect heeft de volgende tandartsverzekeringen:

 • CZdirect Tand 1 – 75% vergoeding tot €250 tandartskosten
 • CZdirect Tand 1 – 100% vergoeding tot €250 tandartskosten.
 • CZdirect Tand 2 – 75% vergoeding tot €500 tandartskosten.

Daarnaast heb je bij ieder pakket €10.000 ongevallendekking voor tandartszorg.

CZdirect Tand 1 – 75% € 7,50
CZdirect Tand 1 – 100% € 17,50
CZdirect Tand 2 – 75% € 28,00

CZdirect heeft de volgende aanvullende verzekeringen geïntroduceerd:

 • CZdirect Aanvullend 1 vergoedt wereldwijd spoedzorg voor 100%.
 • CZdirect Aanvullend 2 wereldwijd spoedzorg voor 100% en anticonceptiepil.
 • CZdirect Aanvullend 3 wereldwijd spoedzorg voor 100%, anticonceptiepil en tot 6 behandelingen fysiotherapie.
 • CZdirect Aanvullend 4 wereldwijd spoedzorg voor 100%, anticonceptiepil en tot 9 behandelingen fysiotherapie.
 • CZdirect Aanvullend 5 naast de bovenstaande vergoedingen is ook alternatieve zorg tot €250 vergoed en zijn brillen en lenzen tot €100 vergoed.

In de aanvullende verzekeringen van CZdirect zit nog veel meer aanvullende zorg. De belangrijkste en meest gevraagde zorg staat hierboven genoemd. Dit maakt het eenvoudiger om te kiezen. Ga naar zorgverzekering CZdirect voor een uitgebreid overzicht.

CZdirect Aanvullend 1 € 1,00
CZdirect Aanvullend 2 € 1,30
CZdirect Aanvullend 3 € 3,50
CZdirect Aanvullend 4 € 7,20
CZdirect Aanvullend 5 € 16,35

Nieuwe zorgverzekeraar 2022

In vijf minuten een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dit doe je met VinkVink. Deze gloednieuwe zorgverzekering houdt het simpel, goedkoop en biedt allerlei leuke extra’s aan. Net als bij Anderzorg is het mogelijk om een bundel met gezondheidsapps te gebruiken (Fabulous, FysioZelfCheck, Headspace en Sworkit).

Meer weten? Ga naar onze blog over VinkVink of bekijk de vergoedingen van VinkVink om te zien welke aanvullende verzekeringen, tandartsverzekering en basisverzekering zij precies hebben. 

Interessante nieuwtjes rondom prijs en aanbod

Iedereen die een zorgverzekering afsluit, zoekt naar interessante kortingen en extra’s. Hieronder hebben wij de belangrijkste nieuwtjes voor je op een rij gezet.

 • Acties zijn er in allerlei soorten en maten. Benieuwd naar de laatste kortingen en acties? Hier hebben wij een blog over geschreven bij ZorgKiezer. Hier vertellen wij meer over 10% korting die je bij de HEMA krijgt, Zilverkorting van Zilveren Kruis en cashback van a.s.r. Vitality. Ga naar de beste acties voor zorgverzekeringen 2022 voor een overzicht.
 • Zorg en Zekerheid met €885 eigen risico levert een korting op van €28 per maand. Dit was eerst €25. Nadat de premies bekend zijn gemaakt, hebben zij deze korting nog eens verhoogd met €3 per maand. Dit levert een extra voordeel van €36 op voor 2022. Hiermee is Zorg en Zekerheid de zorgverzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding voor 2022. Opvallend is dat zij dit na de bekendmaking van de zorgpremies voor 2022 gedaan hebben. Ga naar Zorg en Zekerheid voor alle pakketten en tarieven.
 • Kortingen bekijken voor 2022? Wij hebben een overzicht met alle collectieve kortingen gemaakt. Ga naar zorgverzekeringen met korting voor 2022 voor een overzicht.
 • Gezondheidsapps is iets waar zorgverzekeraars steeds meer mee bezig zijn. Sommige apps zijn gratis te gebruiken. Een ander deel met korting. Ga naar ‘Hoe stimuleren zorgverzekeraars een gezonde levensstijl met apps?’ voor meer informatie.

Zorgverzekering vergelijken via ZorgKiezer?

Zorgverzekeringen vergelijk je op prijs, jouw persoonlijke zorgbehoefte, duurzaamheid en de beoordeling van verzekerden. ZorgKiezer helpt je hier graag bij. Bij ZorgKiezer vergelijk je zowel de basisverzekering als aanvullende verzekering. Kom tot de beste prijs-kwaliteitverhouding in onze vergelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344