Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgpremie 2022 van zorgverzekeraar Menzis stijgt opnieuw

Menzis maakt bekend dat de zorgpremie van de basisverzekering opnieuw stijgt in 2022, maar minder hard dan verwacht. De zorgverzekeraar zet opgebouwde reserves in om de premie laag te houden.

De zorgpremie van Menzis stijgt in 2022 met €3,25 per maand, wat uitkomt op een maandelijkse premie van €133,25. De verzekeraar weet hiermee onder een verhoging van €4 te blijven – de geschatte stijging van de overheid. Menzis vindt het belangrijk dat zorg betaalbaar en toegankelijk blijft, terwijl de zorgkosten almaar stijgen. De zorgverzekeraar zet daarom jarenlang opgebouwde reserves in om de premie laag te houden.

Ook voor Menzis is het lastig een schatting te maken van de zorgkosten in 2022 en zo tot een zo laag mogelijke zorgpremie uit te komen. Dit komt mede door corona en de onvoorziene kosten die dit met zich meebrengt. Door reserves te gebruiken draagt Menzis zelf een deel van de financiële lasten en voorkomt hiermee veel extra kosten bij premiebetalers. Menzis streeft ernaar de zorg voor de gehele samenleving betaalbaar en toegankelijk te houden, waardoor onnodige gezondheidsproblemen worden voorkomen. 

Eind deze week maken ook andere zorgverzekeraars hun zorgpremie bekend. Volg hier de zorgpremies van 2022 om op de hoogte te blijven en vergelijk de zorgpremie van verzekeraars als alle zorgpremies bekend zijn.

Laatste update op 10 november 2021 – 08:09 door Menno de Haan.

Reacties op “Zorgpremie 2022 van zorgverzekeraar Menzis stijgt opnieuw

 1. dat ,Menzis een deel uit hun reserve betaald zodat het met laag bedrag omhoog gaat dat is mooi
  Maar om te doen alsof hun die reserves zelf hebben , klopt niet Dat komt door dat verzekerden eigenlijk al die jaren teveel hebben betaald.
  Daardoor hebben ze zoveel miljarden kunnen sparen

  1. Hier ben ik het volledig mee eens. De premies worden duurder en duurder en de pakketten worden uitgekleed waardoor ze nog vele malen hogere winsten maken en de politiek werkt er ook nog aan mee.

  1. Er zijn altijd wel een paar idioten die asielzoekers in elk commentaar op ongeacht welk onderwerp weer inzetten.

   Vluchten uit je eigen land is geen sinecure en doe je al helemaal niet voor je plezier. Dan ben ik blij dat wanneer asielzoekers veilig in Nederland zijn, ze zich ook niet nog druk hoeven te maken over gezondheidszorg en de kosten daarvan. Want het opbouwen van een nieuw leven met alle hindernissen die daarbij komen, nog niet te spreken van de opgelopen (oorlogs) trauma’s is al zwaar genoeg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344