Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering en fysiotherapie 2022: wat valt er op?

Wil je fysiotherapie vergoed hebben in 2022? Er zijn veel zorgverzekeraars die snijden in de dekking van fysiotherapie. Bij een groot aantal behandelingen is er zelfs de kans dat je niet geaccepteerd wordt of dat de zorgpremie enorm toeneemt. In dit artikel gaan we in op de volgende thema’s:

  • Wat verandert er in 2022 rondom fysiotherapie?
  • Waar krijg je de hoogste vergoeding voor fysiotherapie?
  • Waar is fysiotherapie onbeperkt te verzekeren?

Wat verandert er in 2022 rondom fysiotherapie?

De gemiddelde zorgpremie met volledige dekking voor fysiotherapie is behoorlijk gestegen. Dit terwijl een reguliere behandeling tussen de €35 en €45 kost. Specialistische behandelingen zijn iets duurder. Zoals kinderfysiotherapie of manuele therapie.

Fysiotherapie en basisverzekering
Bij een chronische aandoening zit fysiotherapie in de basisverzekering. Dit betekent dat je de eerste twintig behandelingen zelf betaalt en het eigen risico. De behandelingen die je daarna krijgt zijn kosteloos.

Selectie voor fysiotherapie
Bij de aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie van ONVZ, VvAA en PNOzorg is er medische selectie. Dit betekent dat er acceptatievragen zijn over jouw medische verleden en is er mogelijk uitsluiting bij een hogere zorgbehoefte dan gebruikelijk.

Waar krijg je de hoogste vergoeding voor fysiotherapie?

Sluit bij ONVZ, VvAA en PNOzorg een zorgverzekering af met fysiotherapie en krijg tot 50 behandelingen vergoed. Om bij deze verzekeraars zo’n uitgebreide zorgverzekering met 50 behandelingen af te sluiten, zijn er wel acceptatievragen. Dit betekent dat je meestal niet geaccepteerd wordt als er op dit moment al behoefte is aan fysiotherapie. IZZ gaat zelfs tot 52 behandelingen. Dit is echter uitsluitend voor zorgmedewerkers en hun gezin.

Nu al behoefte aan (veel) fysiotherapie? Bij deze zorgverzekeringen is er geen wachttijd, zijn er geen acceptatievragen en krijg je tot 36 behandelingen vergoed: De Friesland, Pro Life en Zilveren Kruis Achmea. Hier is het mogelijk om je direct te verzekeren met een uitgebreid pakket aan fysiotherapie.

Waar is fysiotherapie onbeperkt te verzekeren?

Op dit moment zijn er geen zorgverzekeraars die fysiotherapie onbeperkt vergoeden. Het maximum is 50 of 52 behandelingen. In het verleden waren er wel zorgverzekeraars die onbeperkt fysiotherapie in het pakket hadden.

Alle zorgpremies zijn bekend. Bekijk hier de zorgpremies van 2022 en vergelijk de zorgpremie van verzekeraars nu alle premies bekend zijn! Neem hier ook de aanvullende verzekering voor fysiotherapie en het aantal behandelingen dat je nodig hebt in mee.

Laatste update op 24 november 2021 – 10:59 door Menno de Haan.

Reactie op “Zorgverzekering en fysiotherapie 2022: wat valt er op?

  1. Hallo Menno, bedankt voor de informatie.
    Op dit moment heb ik een basisverzekering met als extra aanvulling voor fysio een bedrag van €8, zorg goed.
    Wat ik uit bovenstaande begrijp is dat die aanvulling onnodig is omdat ik sinds dit jaar een chronische aandoening heb, waardoor ik dus de eerste 20 behandelingen en daarna het eigen risico zelf moet betalen. Klopt dit?
    Groet mevr. J. Vriesema

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344