Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering en zwangerschap: hoe zit dat?

Laatste update op 20 december 2021 – 10:51 door Menno de Haan.

Zwanger of wil je zwanger worden? Het is belangrijk dat de zorgverzekering aansluit op je wensen. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode maak je namelijk veel extra zorgkosten.

Hieronder laten we zien in hoeverre het onderstaande vergoed wordt door de zorgverzekering:

  • Zwangerschapstest
  • Echo’s tijdens de zwangerschap
  • Bewegen tijdens de zwangerschap
  • Kraampakket
  • Kraamzorg en verloskundigen
  • Bevalling in het ziekenhuis

Zwangerschapstest

Een zwangerschapstest zonder medische indicatie wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Doe je een zwangerschapstest via de huisarts? Dan betaal je daar geen eigen risico voor.

Echo’s tijdens de zwangerschap

De 12-weken en 20-weken is altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Moet er om medische redenen nog een echo gemaakt worden? Dan is dit meestal ook vergoed. Een echo op eigen verzoek of een 3D / 4D zit niet in het basispakket.

Bewegen tijdens de zwangerschap

Vanuit de aanvullende verzekering krijg je soms tot 100% vergoed voor een zwangerschapscursus of zwangerschapsgymnastiek. Heb je fysiotherapie nodig? Dat zit over het algemeen ook in de aanvullende verzekering.

Kraampakket

Een kraampakket krijg je gratis bij een verzekeraar. Dit bestaat uit handschoenen, een navelstrengklem, kraamverband en andere toebehoren. Het pakket kun je ook zelf kopen als het niet vergoed wordt. Zorg dat je dit minimaal 6 weken van te voren in huis hebt.

Kraamzorg en verloskundigen

Vanuit de basisverzekering is er een gedeeltelijke vergoeding voor kraamzorg en verloskundigen. De rest betaal je vanuit jouw eigen bijdrage. In 2022 gaat dit om een vergoeding van €4,70 per uur voor de eerste 8 dagen. Per situatie wordt er gekeken hoeveel uur je nodig hebt en wat past bij jouw situatie.

Bevalling in het ziekenhuis

Een ziekenhuisbevalling met medische indicatie of een thuisbevalling is volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Net als een meerling, keizersnee of stuitligging. Daar betaal je ook geen eigen risico voor. Zonder medische noodzaak in een geboortecentrum of in het ziekenhuis bevallen? Dan betaal je daar wel een eigen bijdrage voor.

Meer weten?
Ga naar zorgverzekering en zwangerschap voor meer informatie.

Nieuwe zorgverzekering via ZorgKiezer?

Zorgverzekeringen vergelijk je op prijs, jouw persoonlijke zorgbehoefte, duurzaamheid en de beoordeling van verzekerden. ZorgKiezer helpt je hier graag bij. Bij ZorgKiezer vergelijk je zowel de basisverzekering als aanvullende verzekering. Kom tot de beste prijs-kwaliteitverhouding in onze vergelijker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344