Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Recordaantal mensen wisselt van zorgverzekering

Het overstapseizoen is voorbij en uit de cijfers van Vektis blijkt dat er meer mensen zijn gewisseld van zorgverzekering dan de afgelopen jaren. Bijna 1,5 miljoen verzekerden is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. We zagen niet eerder zoveel mensen wisselen van zorgverzekering.

Overstappercentage flink hoger

Tussen 2022 en 2023 zijn 8,2% van de verzekerden gewisseld van zorgverzekeraar. Dat overstapcijfer is hoger dan de afgelopen jaren. Vorig jaar was het overstappercentage 6,7% en dit percentage ligt eigenlijk al jaren tussen de 6% en de 7%. Het overstapcijfer is gebaseerd op mensen die van zorgverzekeraar zijn veranderd. Een wijziging aan de huidige verzekering of binnen hetzelfde concern een andere polis aanvragen telt hier niet mee.

Oorzaak hoger aantal overstappers

ZorgKiezer verwachtte deze overstapperiode ook al een hoger aantal overstappers en deze verwachting blijkt overeen te komen met de cijfers van Vektis. Waarom het aantal overstappers zoveel hoger ligt dan voorgaande jaren is niet geheel duidelijk. De stijgende huishoudelijke kosten kunnen hierin een rol spelen, maar ook het feit dat de collectieve korting op de basisverzekering is komen te vervallen. Door van zorgverzekering te wisselen kan geld worden bespaard.

Op dit moment is het overstapseizoen voorbij. Deze loopt van half novemeber tot 1 februari. Verzekeraars kunnen nu de balans opmaken en half april komt Vektis opnieuw met een uitgebreide analyse van de overstapcijfers in de Zorgthermometer (verzekerden in beeld). Hierin staan feiten en cijfers, maar ook trends en veranderingen in het gedrag van verzekerden. De zorgthermometer van vorig jaar is te vinden op de website van Vektis.

Laatste update op 7 februari 2023 – 13:03 door Claire Langenhoff.

Reactie op “Recordaantal mensen wisselt van zorgverzekering

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344