Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

ZorgKiezer op Radio 1 over bekendmaking zorgpremie DSW

Radio 1

Laatste update op 21 december 2022 – 10:55 door Menno de Haan.

Peter Ruys (directeur ZorgKiezer) is geïnterviewd door Radio 1 over de zorgpremie die DSW vanochtend bekend heeft gemaakt.
DSW komt altijd als eerste naar buiten met de zorgpremie en kondigt een premiestijging van 7,6% aan.

De stijging is hiermee zo’n tien euro per maand, wat voor een gezin neerkomt op een stijging van 340 euro per jaar. Dat de premie bij DSW al met bijna 10 euro stijgt, betekent dat de premie bij de andere verzekeraars nog hoger kan uitvallen.

”DSW legt de lat met de zorgpremie hoog voor andere verzekeraars. Andere verzekeraars moeten dit volgen, maar niet elke verzekeraar zal in staat zijn om de premie op dit niveau te handhaven. Sommige verzekeraars zullen nog  hoger uit moeten komen. Dat heeft te maken met de reserves die ook per verzekeraar verschillen. DSW heeft naar verwachting meer reserves opgebouwd in het verleden, zelf nog in de tijd voor het ziekenfonds. Deze spaarpot heeft gezorgd voor grotere beleggingsopbrengsten waardoor ze deze reserves nu kunnen inzetten om de zorgpremie te dempen.” Aldus Peter op Radio 1.  

Afgelopen jaren hebben wij ook te maken gehad met extra kosten in verband met de coronapandemie. Peter Ruys zegt hierover:

“ook de effecten van corona zijn niet bij elke regio en dus ook bij elke verzekeraar hetzelfde. Compensatie werkt hierdoor anders door, waardoor de hoogte van de zorgkosten anders zijn per zorgverzekeraar.”

Aad de Groot, voorzitter van DSW geeft aan dat mensen nu al steeds moeilijker de zorgpremie kunnen betalen. Zo zijn er de afgelopen maand al 50% meer betalingsregelingen aangevraagd ten opzichte van de maanden ervoor bij DSW.

”Door de hogere zorgpremie wordt verwacht dat meer mensen de uitgebreidere dekkingen zullen schrappen. Denk hierbij aan de tandarts of de fysiotherapie. Ook kiezen mensen op dit moment al voor een budgetpolis waardoor je minder keuzevrijheid hebt en naar minder zorgverleners toe kunt. Dit scheelt echter wel in de kosten.” vertelt Ruys op Radio 1.

Het schrappen van de tandarts en de fysiotherapie uit het pakket kan vervelende gevolgen hebben. Door de zorg te vermijden kan dit leiden tot meer medische problemen in de toekomst. Daarnaast kan je te maken krijgen met hogere kosten in 2023 als je toch gebruik maakt van tandarts of fysiotherapie.

Collectiviteitskorting verdwijnt

Veel mensen zitten in een collectief bij de werkgever waardoor ze korting krijgen op hun basisverzekering. Per 2023 gaat dit echter verdwijnen. Veel mensen dachten altijd in een goed collectief te zitten, omdat ze korting kregen. Verzekeraars hebben echter eerst de premie verhoogt om deze korting te kunnen geven, waardoor het door oud minister van volksgezondheid (Minister van Ark) werd gezien als een nepkorting. Hierdoor verdwijnt deze korting op de basisverzekering per 2023. Iedereen die in een collectief zit, is goedkoper uit als ze zelf opzoek gaan naar een zorgverzekering, dan wanneer ze in het collectief zitten.

Het gehele fragment op Radio 1 luisteren? Klik op deze link  en luister vanaf 2:05:48.

Bekijk onze zorgverzekering 2023 pagina om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen bij zorgverzeraars.

 

 

Reacties op “ZorgKiezer op Radio 1 over bekendmaking zorgpremie DSW

    1. Waarom geen aparte ziekenfonds voor oudere mensen,zij moeten nu betalen voor allerlei dingen die zij niet nodig hebben.Kraamzorg gynekoloog.en zoveel andere dingen die in het pakket zitten.Oudere mensen moeten ook de touwtjes aan elkaar knopen.

    1. wat denk je als je chronisch ziek bent, wordt je ook nog eens belast met 385,- per jaar. Bij mij is dat x 2 . Maar er zijn ook nog mensen waar de medicatie die ze nodig hebben niet vergoed wordt .

  1. Zullen wij allemaal eraan denken dat diegenen die roken en minder verantwoording dragen voor eigen gezondheid extra verhoging dienen betalen.

  2. Kan je ook korting krijgen ? Ik rook niet, drink nauwelijks(1 biertje per 14 dagen) sport veel doe alles op de fiets en werk bij ” Juttersgeluk” Ik heb alleen een vrij traumatisch verleden ….

  3. Waarom zit tandarts verzekering niet in de basis.gewoon een pakket .
    Dan is iedereen goed verzekerd en minder papier werk en goedkoper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344