Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Anno12 vraagt €850 voor lidmaatschap

Je wordt niet zomaar lid bij nieuwe zorgverzekeraar Anno12. Als je voordelig verzekerd wil zijn zal je eenmalig een ledencertificaat aan moeten schaffen. Hier betaal je 850 euro voor, waar je premiekorting voor terugkrijgt.

anno12

 

Zonder lidmaatschap niet interessant

Rob Adolfsen, oprichter van de verzekeraar, vertelde eerder dat als je geen lidmaatschap bezit, je een hogere premie zal moeten betalen. Zo is deelname “eigenlijk niet zo interessant.” Ook benadrukte Adolfsen dat ze verzekerden niet keuren op gezondheid, maar dat iedereen welkom is bij de verzekeraar.

 

Vorm van risicoselectie?

Renske Leijten en Henk van Gerven(SP) vragen Edith Schippers, minister Volksgezondheid, of het lidmaatschap niet zal zorgen voor een financiële drempel. Voor die met een laag inkomen zou het niet mogelijk zijn een lidmaatschap van 850 euro te bekostigen. Is zo’n hoge financiële drempel niet een vorm van risicoselectie op de basisverzekering?

 

Leijten en Van Gerven heeft een aantal vragen voor Schippers:

 

  • Deelt u de vrees dat met de komst van Anno12 de strijd om de gezonde verzekerde (vanwege de beperkte of afwezige schadelast) absurde vormen gaat aannemen?
  • Kunt u aangeven waar voor u de grens ligt met het paaien van gezonde (en rijke) verzekerden?
  • Bent u bereid Anno12 aan te spreken op het feit dat hij zich richt op welgestelde verzekerden die over het algemeen een betere gezondheid hebben?
  • Bent u ook van mening dat, ongeacht de constructies die zorgverzekeraars bedenken, het uitgangspunt moet blijven dat er geen risicoselectie plaats mag vinden op de basisverzekering?

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

 

Laatste update op 8 december 2016 – 02:22 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344