Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Budgetpolis: Academisch ziekenhuis niet volledig vergoed

Veel verzekerden die kiezen voor een budgetpolis kunnen niet terecht bij alle academische ziekenhuizen, omdat hun zorgverzekeraar hier geen contract mee heeft afgesloten. Komt een patiënt toch in een academisch ziekenhuis terecht, dan moet een deel van de rekening uit eigen zak worden betaald.

budgetpolis

NPCF

De NPCF vertelt dat dit fors kan oplopen. De organisatie vindt dat zorgverzekeraars klanten met budgetpolissen niet mogen onthouden van de zorg die ze behoeven als die zorg enkel en alleen kan worden geboden in een academisch ziekenhuis. Zorgverzekeraars Nederland reageert hierop door de pleiten dat zorgverzekeraars altijd aan de zorgplicht moeten voldoen. “Het kan niet zo zijn dat als een patiënt een bepaalde ziekte of aandoening krijgt, hij niet in het ziekenhuis terechtkan voor een passende behandeling.”

 

Reacties van zorgverzekeraars

Achmea, één van de vier grootste verzekeraars, vertelt dat verzekerden terecht kunnen bij een academisch ziekenhuis mits een doorverwijzing van een arts. „Onze budgetpolis is bedoeld voor planbare zorg, bijvoorbeeld voor knieoperaties”, reageert een woordvoerster. „Daarvoor kan je gewoon naar een basisziekenhuis. Als daar blijkt dat je een hele complexe operatie nodig hebt, kan je worden doorverwezen naar een academisch ziekenhuis. Dat valt dan gewoon binnen de garantie van de polis.”

Zorgverzekeraar VGZ gaat in tegen de bevinding van NPCF door te stellen dat de VGZ budgetpolis voor vrijwel elke behandeling toegang biedt tot academische ziekenhuizen.

 

Opheldering

GroenLinks heeft laten weten opheldering te vragen aan minister van Volksgezondheid, Edith Schippers. De partij wil weten of de beweringen van NPCF kloppen. „Wat ons betreft moet de minister de zorgverzekeraars aanspreken op hun zorgplicht en ervoor zorgen dat noodzakelijke zorg toegankelijk is”, stelt ze.

Laatste update op 26 april 2016 – 11:51 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344