Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Overstappen van zorgverzekeraar bespaart € 80

Verzekerden verwachten zo’n € 80 per jaar te kunnen besparen doordat ze wisselen van zorgverzekeraar. Niet veel mensen haken hier echter op in: Uit onderzoek van Market response blijkt dat Nederlanders gemiddeld pas overstappen bij een voordeel van € 120 per jaar. Het onderzoeksbureau,  werkend in opdracht van de ACM,  zocht uit wanneer Nederlanders bereid precies zijn over te stappen van zorgverzekeraar.

overstappen

 

De prijs staat voorop

Uit onderzoek blijkt dat de meeste Nederlanders overstappen van zorgverzekeraar om geld te kunnen besparen. Óf doordat de premie ergens lager is, óf omdat ze via hun werk collectiviteitskorting kunnen krijgen. Vooral dit jaar zou het een goed idee zijn om de zorgverzekering te vergelijken. Verruit het grootste deel van de zorgverzekering wordt duurder.

Waarom stapt men (niet) over?

Consumenten die niet overstappen zijn vooral tevreden met hun huidige zorgverzekeraars. Dit komt neer op 60%. Zo’n 37% blijft om de service, en 24% door de lage premie. Dan is er nog een kwart van de proefkonijnen die vindt dat overstappen te tijdrovend zou zijn. Eén op de tien denkt dat overstappen te ingewikkeld zou zijn.

Ook blijkt dat iemand die al eerder is overgestapt, sneller geneigd is dit weer te gaan doen. Bijna 80% van de verzekerden die vorig jaar overstapten geven aan dit voor 2015 weer te doen.

Wil jij weten of je volgend jaar kunt besparen? Je kunt je hier je zorgverzekering vergelijken.

 

Laatste update op 21 november 2014 – 16:21 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344