Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoe aantrekkelijk is de budgetpolis voor jou?

Laatste update op 4 januari 2023 – 12:18 door Fabian Clemens.

De verschillen tussen de budgetpolis, de naturapolis en de restitutiepolis bestaan uit de mate van keuzevrijheid voor de zorgverlener. Met andere woorden; kan je wel of niet terecht bij het ziekenhuis of bijvoorbeeld de fysiotherapeut van jouw keuze? De zorgvergelijker van Zorgkiezer.nl geeft antwoord op deze vragen. Start nu met vergelijken en stap direct over!

polis

 

De voornaamste verschillen tussen de drie polissen

 

Naturaverzekering

Kies je voor een naturaverzekering, dan vergoedt je zorgverzekeraar alleen de volledige kosten van zorgverleners als zij daarmee afspraken heeft gemaakt. Zijn er geen afspraken gemaakt dan wordt er niets of slechts een gedeelte vergoed. Dit geldt overigens niet voor spoedeisende hulp. De premie van een naturapolis is lager dan de premie van een restitutieverzekering.

 

Budgetverzekering

Een budgetverzekering is een sobere variant op de naturapolis. Je kunt alleen terecht bij zorgverleners waarmee afspraken zijn gemaakt door de verzekeraar, bij sommige budgetpolissen zijn dit bijvoorbeeld slechts 12 ziekenhuizen in Nederland. Verder moet je in bijna alle gevallen je medicijnen online bestellen. Het voordeel van de budgetpolis is dat deze verzekering de laagste maandelijkse zorgpremie heeft.

 

Restitutieverzekering

Bij een restitutieverzekering kun je zelf je zorgverlener kiezen. De rekening wordt daarbij meestal niet rechtstreeks naar je verzekeraar gestuurd. Je moet deze dan dus voorschieten of je stuurt de rekening zelf door naar je verzekeraar.

 

Welke past bij jou?

Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt en voor welke soorten van zorgverlening jij jezelf wilt verzekeren. Daarbij geldt uiteraard, naarmate je meer verzekerd met meer keuzevrijheid, des te hoger je premie. Via onze zorgvergelijker kun je al veel van je wensen opgeven om zo de polis te vinden die bij je past. Kom je er toch niet uit of twijfel je? Bel ons gerust, ons team van zorgverzekering experts zit klaar om je vragen te beantwoorden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344