Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Anno12: De nieuwe zorgverzekeraar

Laatste update op 26 april 2016 – 11:53 door .

Anno12, een kersverse verzekeraar, treed toe tot de zorgverzekering branche. Dit is de afgelopen 25 jaar niet meer gebeurd. Anno12 is een samenwerkende zorgverzekeraar die bestaat uit verscheidene leden, die stuk voor stuk deels eigenaar zijn. Zo bepalen ze ook mede het beleid. Anno12 is voor iedereen toegankelijk. Toen vorig jaar de zorgpremie omlaag ging heeft de nieuwkomer vroegtijdig af moeten haken. Nu heeft de organisatie donderdag aangekondigd toestemming te hebben gekregen van De Nederlandsche Bank, om in 2015 de markt te betreden. Ook de Nederlandse Zorgautoriteit is het eens met de polis van de basisverzekering.

 

anno12

Inhoudsopgave

Hoe?

Rob Adolfsen, voormalig bestuursvoorzitter van AGIS, is het gezicht achter Anno12. Er is een minimum van 10.000 klanten nodig wil hij van start kunnen gaan, maar zelf heeft Adolfsen een doelstelling van 20.000. Het benodigde startkapitaal van €3,4 miljoen is grotendeels vergaard door crowdfunding, de rest door eigen vermogen.

 

Onafhankelijk

Anno12 valt niet onder één van de vier hoofdverzekeraars ACHMEA, CZ, VGZ of Menzis, maar staat volledig op zichzelf. Ook wil de verzekeraar zich onderscheiden van de meute, door zich te richten op bewust gedrag van haar verzekerden op gebied van de zorg. Adolfsen pleit dat de zorgkosten zouden dalen wanneer iedereen zich hier aan zou houden. Dit betekent niet dat Anno12 alleen klanten aan wil trekken die volledig gezond zijn. Dit zou niet uit moeten maken. De premie van Anno12 is nog niet bekend, hoewel hij wel een richtlijn heeft doordat DSW de premie al heeft onthuld. Als nieuwe verzekeraar is Anno12 in het voordeel dat er langer de tijd is om in November de premie naar buiten te brengen.

 

In de loop van november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Wil je als eerste weten wanneer je de nieuwe zorgverzekering vergelijken kunt, meld je dan aan voor de PremieAlert van Zorgkiezer.nl Hier kun je gelijk zorgverzekeringen vergelijken met anderen. Zorgkiezer is 100% onafhankelijk. Ook staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344