Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

De verschillende soorten polissen en wat ze inhouden

verschillende polissen

Laatste update op 3 mei 2023 – 11:07 door Gvidas.

Bij het kiezen van een zorgverzekering is het ook goed om naar de verschillende polissen te kijken. Zo heb je een budgetpolis, naturapolis en een restitutiepolis. In dit artikel geven we meer uitleg over deze 3 polissen.

Budgetpolis

Een budgetpolis is een zorgverzekering met een beperkt aantal zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft. Als je kiest voor een budgetpolis, betekent dit dat je alleen een volledige vergoeding krijgt voor zorgverleners die in het contract zijn opgenomen. Voor de andere zorgverleners krijg je enkel een deel vergoed. De premies voor een budgetpolis zijn vaak lager dan voor andere zorgverzekeringen, maar je hebt wel minder keuze als het gaat om zorgverleners.

Naturapolis

Een naturapolis is een zorgverzekering waarbij je vrij bent om naar elke gewenste zorgverlener te gaan die je wil. Wel krijg je alleen een volledige vergoeding voor zorgverleners die onder contract staan bij een zorgverzekeraar. Bij een naturapolis is het wel minder beperkt dan bij een budgetpolis. Voor zorgverleners die niet onder contract staan, moet je zelf een deel van de kosten betalen. Dit geldt dus ook voor als je naar een ziekenhuis gaat dat niet onder contract staat bij je verzekeraar. Het is daardoor goed om uit te zoeken of het ziekenhuis bij je in de buurt een contract heeft met de zorgverzekeraar waar je een zorgverzekering wil afsluiten.

Restitutiepolis

Een restitutiepolis is een zorgverzekering waarbij je vrij bent om naar elke gewenste zorgverlener te gaan. Om deze reden wordt een restitutiepolis ook wel vrije artsenkeuze genoemd. De zorgverzekeraar vergoedt voor 100% de rekening van zorgverleners die onder contract zijn, maar ook die niet onder contract staan. De premies voor een restitutiepolis zijn hoger dan voor andere zorgverzekeringen. Dit komt doordat de zorgverzekeraar ook mo omdat de zorgverzekeraar meer zorgkosten vergoedt.

 

Reacties op “De verschillende soorten polissen en wat ze inhouden

  1. Bijna alle zorgverzekeringen zijn nog ” in onderhandeling” met veel zorgverleners. Zelfs met ziekenhuizen. Hoe kun je een verantwoorde keuze maken als je niet weet of er uiteindelijk een contract volgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344