Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Eigen bijdrage GGZ terug in 2014

In het regeerakkoord staat dat er in 2014 opnieuw een vorm van eigen bijdrage komt voor de geestelijke gezondheidszorg (GGZ), een procentuele eigen bijdrage. Patiëntenkoepel Landelijk Platform GGZ is het daar niet mee eens en is een rechtszaak begonnen rondom dit nieuwe zorgstelsel 2014.

Al eerder dit jaar was er sprake van een eigen bijdrage voor GGZ waar de patiëntenkoepel het niet mee eens was. Zij spanden daarom toen al een rechtszaak aan. Deze vorm van eigen bijdrage is volgens de aanklagers discriminerend, omdat dit alleen geldt voor mensen met psychische problemen en niet voor mensen die andere vormen van specialistische hulp nodig hebben.

Eigen bijdrage GGZ in 2014

Nu werd er met het herfstakkoord besloten om deze eigen bijdrage voor geestelijke gezondheidszorg te schrappen in 2013. Toch blijkt nu dat de eigen bijdrage terug komt met het nieuwe zorgstelsel 2014. De patiëntenkoepel vindt dat deze maatregel niet alleen discriminerend is, maar ook zonder voldoende onderzoek is bepaald. Er is met name gekeken naar een oplossing voor de stijgende zorgkosten en niet naar welke groepen mensen door deze maatregel getroffen worden.

Eigen bijdrage risico voor patiënt en omgeving

Het risico bestaat dat door het invoeren van de eigen bijdrage voor GGZ er mensen zijn met psychiatrische problemen die de zorg niet meer kunnen betalen. Dit heeft niet alleen gevolgen voor de patiënten zelf, maar ook voor de omgeving. De kans bestaat dat deze groep mensen eerder in aanraking komt met justitie omdat zij niet langer de hulp krijgen die zij nodig hebben.

Vind jij dat er een eigen bijdrage moet komen voor de GGZ? Laat een bericht achter.

Laatste update op 2 november 2012 – 03:13 door Peter Ruys.

Reactie op “Eigen bijdrage GGZ terug in 2014

  1. Geachte Claire ,

    Ik vind een eigen bijdrage in de G.G.Z. echt asociaal.Wat gebeurd er met al die mensen die de GGZ echt nodig hebben om zich staande te houden in de maatschappij.De kans is heel rieëel dat een deel van de ernstigste gevallen op de straat terecht komen en gaan zwerven.Dan worden ze door de ene politieagent steeds weggejaagd van de ene naar de andere plaats,en de meer socialere agent zal proberen ze ergens bij een opvangcentrum te brengen.Hoe het dan met de persoon gaat kan een ieder wel bedenken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344