Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Hoe kun jij in 2023 minder betalen voor de zorgverzekering?

Laatste update op 21 december 2022 – 08:06 door Fabian Clemens.

Door toenemende maandlasten zoals jouw energierekening is het begrijpelijk dat je minder wilt betalen voor de zorgverzekering. Daarom hebben we een aantal tips verzameld om dit gemakkelijker te maken. Zodat je meer te besteden hebt aan andere dingen die belangrijk voor je zijn.

Manieren om minder te betalen

Er zijn verschillende manieren om minder te betalen voor de zorgverzekering. Hier nemen we een aantal mogelijkheden met je door.

  • Vergelijk verschillende zorgverzekeraars.

Door te vergelijken kun je een goedkopere zorgverzekering vinden die bij je past. Doe dit op basis van de wensen die je hebt via ZorgKiezer of een andere zorgvergelijker.

  • Kies voor een hoger eigen risico.

Als je kiest voor een hoger eigen risico betaal je minder premie. Houd er rekening mee dat je in dat geval wel meer zelf moet betalen voor zorgkosten. Het eigen risico is in te stellen op uiterlijk €885. Hiermee bespaar je het meest.

  • Kies voor een beperkter verzekeringspakket.

Als je kiest voor een beperkter verzekeringspakket bespaar je ook kosten. Houd er wel rekening mee dat je dan misschien niet overal voor verzekerd bent. Zo kun je fysiotherapie en tandartsdekking bijvoorbeeld schrappen als je hier (onnodig) voor verzekerd bent.

  • Zoek naar collectiviteitskortingen.

Sommige werkgevers bieden collectiviteitskortingen aan voor hun werknemers op de zorgverzekering. Vanaf 2023 geldt dit alleen nog voor de aanvullende zorgverzekering en niet meer voor de basisverzekering. Vraag of jouw werkgever dit ook aanbiedt. Direct profiteren van collectiviteit? Sluit dan af via ons ZorgKiezer-collectief door te vergelijken op ZorgKiezer en krijg korting bij zorgverzekeraars waarmee wij samenwerken.

  • Maak gebruik van zorgtoeslag.

Als je een laag inkomen hebt, kun je in aanmerking komen voor zorgtoeslag van de overheid. Dit helpt om de kosten van je zorgverzekering te verlagen. Ga voor meer informatie naar zorgtoeslag 2023.

  • Bespreek je verzekering met een zorgexpert.

Een zorgexpert helpt je om de juiste zorgverzekering te kiezen. Een zorgpolis die bij je past en de laagste kosten heeft.

Bel direct naar 020 2611 600 om dit kosteloos met ons te bespreken. Wij helpen je graag verder met al jouw vragen.

Zorgverzekering vergelijken 2023

ZorgKiezer is een online tool die je kunt gebruiken om te vergelijken welke zorgverzekeraar voor jou de beste optie is. Door je persoonlijke gegevens in te vullen en verzekeringen te vergelijken die aan jouw wensen voldoen.

Door gebruik te maken van ZorgKiezer kun je tot wel €600 besparen op de kosten van je zorgverzekering. Dit hangt af van je persoonlijke situatie en de verzekering die je kiest. Het is daarom belangrijk om ook te kijken naar de dekking van de verzekering en of deze aansluit bij je wensen. Heb je nog vragen? Stuur ons gerust een berichtje of bel even.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344