Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Voorkom dubbele afschrijving zorgpremie, stap op tijd over

dubbele afschrijving

Uiteraard betaal je liever niet dubbele zorgpremie in januari. Om dit te voorkomen is het belangrijk om op tijd over te stappen. Wij geven in dit artikel graag uitleg over hoe het kan dat er dubbele overschrijving plaatsvindt en hoe je dit kan voorkomen.

Laatste twee weken

Veel mensen die overstappen doen dit de laatste twee weken van het jaar. Sterker nog, de meeste mensen stappen over in de laatste dagen van het jaar. Ze worden erop gewezen tijdens de feestdagen door vrienden of krijgen een herinnering dat ze nog maar weinig tijd hebben om over te stappen. Doordat er zoveel mensen de laatste periode van het jaar overstappen van zorgverzekering, hebben zorgverzekeraars het heel druk. Hierdoor kan het voorkomen dat de medewerkers van een zorgverzekeraar geen tijd meer hebben om je overstap te verwerken. Dit heeft het resultaat dat je oude en nieuwe verzekeraar allebei de zorgpremie afschrijven. 

Zorgpremie wordt terugbetaald

Hoewel er een dubbele afschrijving is, betekent dit niet dat je ook uiteindelijk voor allebei hoeft te betalen. Zo krijg je het geld terug van je oude verzekeraar als ze je overstap verwerkt hebben. Dit gaat bijna altijd automatisch. Echter kan het zo zijn dat dit niet het geval is, waardoor je zelf de klantenservice van je oude verzekeraar moet bellen of mailen. Om dit gedoe te voorkomen, is het aan te raden om eerder over te stappen van zorgverzekering. Overstappen kan nu al. 

Op tijd overgestapt maar dubbele afschrijving van een verzekeraar?

Wanneer je bent overgestapt heb je per 1 januari een nieuwe zorgverzekering. Normaal gesproken betaal je de zorgpremie altijd voor de maand erop. Met het overstappen van verzekering zal je zorgverzekeraar in de maand januari dus een dubbele afschrijving doen. Voor de maand januari en voor de maand februari. Hou hier rekening mee.

Zorgverzekering 2023 vergelijken

Wil jij nu een zorgverzekering 2023 kiezen? Bekijk dan onze zorgverzekering vergelijken pagina. Hier kan je zelf selecteren wat je in je pakket wil en de verzekeringen van de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Doordat de zorgpremies van de verzekeraars zo verschillend zijn, kan je veel geld besparen. 

Heb jij een collectiviteitskorting? Wanneer je daarnaast een basisverzekering hebt, zal deze korting verdwijnen. Hierdoor is het raadzaam om zorgverzekeringen te vergelijken, waarschijnlijk ben je namelijk goedkoper uit als je zelf een verzekering afsluit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344