Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Wat moet je doen als je een dubbele zorgverzekering hebt afgesloten?

dubbele afschrijving

Laatste update op 31 december 2022 – 12:05 door Fabian Clemens.

Een nieuwe zorgverzekering kiezen is geen makkelijke opgave. Er is veel keuze en de zorgverzekering vergelijken op ZorgKiezer helpt jou hierbij. Het gebeurt regelmatig dat er meerdere zorgverzekeringen worden aangevraagd. Heb jij een dubbele zorgverzekering afgesloten, omdat je nog iets wilde aanpassen of toch naar een andere verzekeraar wil? Dan leggen wij uit wat je moet doen. Het is namelijk niet mogelijk om twee zorgverzekeringen te hebben.

Beslis welke zorgverzekering je in 2023 wil

Heb je twee zorgverzekeringen afgesloten? Dan is het verstandig om te kijken wat de beste keuze is voor jou. Dit moet je helaas zelf doen. Neem zelf zo snel mogelijk contact op met de zorgverzekeraar waarbij je de zorgverzekering wil annuleren. Op de website van de zorgverzekeraar vind je de contactgegevens om dit te doen.

Wijziging doen aan zorgverzekering?

Heb je een nieuwe zorgverzekering afgesloten en wil je daar nog een wijziging aan doen, dan kan dat nog. Wil jij bijvoorbeeld een tandartsdekking of fysiotherapiebehandelingen toevoegen aan je polis of toch een hoger eigen risico? Dan kan je dat bij de meeste verzekeraars nog wijzigen in januari. Om zeker te zijn dat je wijziging goed doorkomt doe je dit wel uiterlijk op 31 december. Neem hiervoor contact op met de zorgverzekeraar, je hoeft geen nieuwe aanvraag te doen om een wijziging door te geven.

Dubbele afschrijving ontvangen voor 2023?

Wanneer je in de eerste maand van januari een dubbele afschrijving hebt ontvangen van je zorgpremie, is de kans groot dat je oude verzekeraar je uitschrijving nog niet heeft verwerkt. Het is namelijk ontzettend druk bij de zorgverzekeraars. Wanneer ze de uitschrijving wel hebben verwerkt, krijg je dit teveel betaalde bedrag natuurlijk gewoon terug.

Alvast opzeggen een goed idee?

Wanneer je voor 23:59 vandaag je huidige verzekering opzegt, kan je nog t/m 31 januari een nieuwe zorgverzekering aanvragen. Dit geeft jou meer tijd om te vergelijken en een zorgverzekering te kiezen die het beste bij je past. Zeg je niet alvast op, dan is het helaas niet meer mogelijk om een andere verzekeraar te kiezen voor 2023 in januari. Maak gebruik van onze zorgvergelijker voor een nieuwe zorgverzekering in 2023.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344