Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering en fysiotherapie 2023: wat valt op?

fysiotherapie 2023

Laatste update op 24 november 2022 – 16:27 door Menno de Haan.

Fysiotherapie is te verzekeren met een aanvullende verzekering. Maar in hoeverre is dit toereikend voor jou? Zorgverzekeraars snijden de laatste jaren flink in de dekking van behandelingen en er is een kans dat je niet wordt geaccepteerd of dat jouw zorgpremie toeneemt bij een overstap. Kijk daarom goed naar wat er precies vergoed wordt en onder welke voorwaarden. Hier zie je wat er voor 2023 opvalt als het gaat om de vergoeding van fysiotherapie.

Waar krijg je de hoogste vergoeding voor fysiotherapie?

De hoogste vergoeding voor fysiotherapie is er als je bij VvAA een aanvullende zorgverzekering afsluit. Hier krijg je namelijk alle behandelingen vergoed. Hier betaal je echter wel een hoog bedrag per maand, namelijk €131,56. Dat is al inclusief collectieve ledenkorting en daar komt de premie voor de basisverzekering nog bovenop.

Bij ONVZ krijg je 50 behandelingen vergoed bij de fysiotherapeut. Dit is een uitgebreide zorgverzekering. Hierdoor zijn er ook acceptatievragen als je deze aanvullende zorgverzekering afsluit en wordt je niet gegarandeerd geaccepteerd voor dat pakket.

Heb je nu al fysiotherapie nodig? Dan kun je het best naar een zorgverzekeraar gaan die niet met acceptatievragen werkt. In 2023 is het mogelijk om bij De Friesland tot 36 behandelingen vergoed te krijgen en zonder acceptatievragen een uitgebreid pakket af te sluiten.

IZZ gaf in 2023 een vergoeding voor 52 behandelingen, in 2023 blijft dit 52. Deze zorgverzekering is er uitsluitend voor zorgmedewerkers en het gezin.

Hieronder vind je een overzicht met zorgverzekeraars die een aanvullende zorgverzekering aanbieden met het hoogste aantal behandelingen:

 

Het is goed om te weten dat VVAA een collectief is en niet iedereen hierbij een verzekering kan afsluiten. Wel kan je je aanmelden bij UMC, maar als niet-zorgverlener kan je dan niet gebruik maken van collectiviteitskorting. Hierdoor wordt de prijs voor de aanvullende verzekering hoger.

Goedkoopste aanvullende verzekering met fysiotherapie

Wil jij je graag aanvullend verzekeren, maar verwacht je niet veel behandelingen nodig te hebben? Dan kan je kiezen voor een goedkopere aanvullende verzekering. Zorgverzekeraar Just biedt in 2023 het goedkoopste aanvullende pakket met fysiotherapie aan. Zo is de aanvullende premie 3 euro. Hiervoor krijg je 4 behandelingen vergoed. Na een ongeval krijg je 16 behandelingen 100% vergoed.  

Een goed alternatief voor Just is de aanvullende verzekering van Zilveren Kruis. Deze aanvullende verzekering is 6,25 per maand en hier krijg je 6 behandelingen 100% vergoed.

Fysiotherapie vanuit de basisverzekering

Wat je precies voor vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering is afhankelijk van of je onder of boven de 18 jaar bent en de reden dat je fysiotherapie krijgt. Aanvullend verzekeren is mogelijk voor wat niet vanuit de basisverzekering wordt vergoed.

Vanuit de basisverzekering krijg je tot 18 jaar sowieso de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie vergoed en krijg je daarna eventueel nog meer behandelingen (maximaal 9 extra). Voor een aantal chronische aandoeningen krijg je alles vergoed tot 18 jaar.

Vanaf 18 jaar betaal je de eerste 20 behandelingen in principe zelf bij bepaalde chronische aandoeningen. Vanaf de 21e behandeling krijg je een vergoeding. Dit geldt per aandoening en niet per kalenderjaar. Zonder chronische aandoening is er sowieso geen vergoeding vanuit de basisverzekering vanaf 18 jaar.

In de Zorgverzekeringswet vind je alle chronische aandoeningen die gespecificeerd zijn in de chronische lijst. Helaas bevat deze lijst veel medische termen. Vraag daarom bij jouw zorgverzekeraar of fysiotherapeut na of je iets onder de leden hebt dat op de lijst staat. Je kan ook een chronische aandoening hebben die niet op de lijst voorkomt. Je zal dan zelf je behandelingen fysiotherapie moeten betalen of je kan ze aanvullend verzekeren.

Zorgverzekering vergelijken met fysiotherapie

In de zorgvergelijker van ZorgKiezer is het mogelijk om fysiotherapie mee te nemen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Geef daarbij aan of er 3, 9, 18, 27 of 36 behandelingen benodigd zijn. Daarnaast is het zo dat bepaalde chronische aandoeningen in ieder geval vanaf de 21e behandeling bij de basisverzekering vergoed zijn. Neem dit ook mee bij het zorgverzekering vergelijken 2023

Bronnen:
Rijksoverheid
ZORGWEB

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344