ZorgKiezer.nl
Hulp nodig?   Bel 0202611600
We zijn weer open om 9:00

Vergoeding Concerta 2015

Concerta is een medicijn dat gebruikt wordt bij de behandeling van ADHD. Het wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. In het geval je Concerta nodig hebt, is het raadzaam je hier aanvullend voor te verzekeren. Hoe de vergoeding van het medicijn Concerta er in 2015 uit komt te zien is halverwege november door de verzekeraars kenbaar gemaakt.

Concerta en een aanvullende zorgverzekering

Om een 100% vergoeding te krijgen voor Concerta, kies je voor een aanvullende zorgverzekering. Niet elke zorgverzekeraar heeft een volledige vergoeding voor Concerta. Bij de meeste zorgverzekeraars zul je een eigen bijdrage moeten betalen voor een vergoeding. Wij van ZorgKiezer.nl hebben het voor 2015 voor je uitgezocht. Hieronder vind je een overzicht van zorgverzekeringen in 2015 die een volledige vergoeding bieden voor dit medicijn.

Overzicht verzekeringen volledige vergoeding Concerta in 2015:

Wanneer je Concerta in beperkte mate gebruikt, zijn er ook andere zorgverzekeraars die in aanmerking kunnen komen.

Alternatief voor Concerta

De reden dat je voor Concerta, evenals voor Strattera, een eigen bijdrage moet betalen, is dat beide medicijnen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) in dezelfde medicijngroep zitten als het goedkopere middel Ritalin. Tussen Concerta, Strattera en Ritalin zijn geen belangrijke verschillen. Het voordeel van Concerta is dat je slechts een keer per dag een capsule in hoeft te nemen. De spreiding van Methylfenidaat gaat geleidelijk. Dit in tegenstelling tot Ritalin die vier keer per dag een piek heeft. Omdat Ritalin goedkoper is, wordt dit medicijn wel volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Zorgverzekeringen vergelijken

Met de Zorgvergelijker van ZorgKiezer kun je direct alle zorgverzekeringen vergelijken op al jouw wensen en behoeften. Vergelijk nu en sluit direct af met korting.

Gratis hulp nodig?

Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00 wanneer je vragen hebt over de vergoeding Concerta of over je zorgverzekering. Er staat een team van zorgspecialisten klaar om je te helpen.

Jouw voordelen bij ZorgKiezer.nl

  • Tot 12% korting via ons collectief
  • Beste zorgsite 2014
  • Snel & simpel aanmelden
  • Gratis overstapservice

Lees meer over: Zorgverzekeringen

ZorgKiezer ken je o.a. van:

Kassa Nieuwsuur Telegraaf Nos RTL Nieuws
Copyright © 2005 - 2015 ZorgKiezer.nl
Nieuwezijds Voorburgwal 328a, 1012RW Amsterdam | Telefoon 020 2611 600
DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344