Hulp nodig?   0202611600
Ook zaterdag open! Open van 10:00 tot 16:00

Vergoeding Concerta 2015

Concerta is een medicijn dat gebruikt wordt bij de behandeling van ADHD. Het wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. In het geval je Concerta nodig hebt, is het raadzaam je hier aanvullend voor te verzekeren. Hoe de vergoeding van het medicijn Concerta er in 2015 uit komt te zien wordt halverwege november door de verzekeraars kenbaar gemaakt. Wil je hiervan als eerste op de hoogte zijn, meld je dan aan voor de premiealert van Zorgkiezer.

Concerta en een aanvullende zorgverzekering

Om een 100% vergoeding te krijgen voor Concerta, kies je voor een aanvullende zorgverzekering. Niet elke zorgverzekeraar heeft een volledige vergoeding voor Concerta. Bij de meeste zorgverzekeraars zul je een eigen bijdrage moeten betalen voor een vergoeding. Wij van ZorgKiezer.nl hebben het voor 2014 voor je uitgezocht. Hieronder vind je een overzicht van zorgverzekeringen in 2014 die een volledige vergoeding bieden voor dit medicijn.

Overzicht verzekeringen volledige vergoeding Concerta in 2014:

  • ONVZ - Vrije Keuze Superfit - 100% vergoeding (Extra korting via ZorgKiezer.nl)
  • Avero Achmea Excellent - 100% vergoeding
  • Delta Lloyd Top pakket - 100% vergoeding (Extra korting ZorgKiezer.nl)

Wanneer je Concerta in beperkte mate gebruikt, zijn er ook andere zorgverzekeraars die in aanmerking kunnen komen.

Alternatief voor Concerta

De reden dat je voor Concerta, evenals voor Strattera, een eigen bijdrage moet betalen, is dat beide medicijnen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) in dezelfde medicijngroep zitten als het goedkopere middel Ritalin. Tussen Concerta, Strattera en Ritalin zijn geen belangrijke verschillen. Het voordeel van Concerta is dat je slechts een keer per dag een capsule in hoeft te nemen. De spreiding van Methylfenidaat gaat geleidelijk. Dit in tegenstelling tot Ritalin die vier keer per dag een piek heeft. Omdat Ritalin goedkoper is, wordt dit medicijn wel volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Gratis hulp nodig?

Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00 wanneer je vragen hebt over de vergoeding Concerta of over je zorgverzekering. Er staat een team van zorg specialisten klaar om je te helpen.

Jouw voordelen bij ZorgKiezer.nl

  • Tot 12% korting via ons collectief
  • Beste zorgsite 2013
  • Snel & simpel aanmelden
  • Gratis overstapservice

Lees meer over: Zorgverzekeringen