Vergelijk. Kies. Bespaar.
 • Vergelijk alle 61 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
 • Kies de beste zorgverzekering die bij je past
 • Bespaar tot 300 euro per jaar én gratis Oral-B tandenborstel!

Alléén bij ZorgKiezer:
Nog 50.000 Oral-B borstels beschikbaar! Of kies 3 mnd. sporten! 
(Alleen bij overstap naar andere verzekeraar op ZorgKiezer.nl, max. één borstel per gezin/ adres.
Lees verder)

Zorgverzekering vergelijken

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten

Alléén bij ZorgKiezer:
Nog 50.000 Oral-B borstels beschikbaar! Of kies 3 mnd. sporten! 
(Alleen bij overstap naar andere verzekeraar op ZorgKiezer.nl, max. één borstel per gezin/ adres.
Lees verder)

 • Vergelijk alle 61 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
 • Kies de beste zorgverzekering die bij je past
 • Bespaar tot 300 euro per jaar én gratis Oral-B tandenborstel!
Klik om verder te scrollen
100% Onafhankelijk

Vergelijk op prijs en inhoud alle 61 zorgverzekeringen.

Altijd de laagste prijs

Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.

Overstapgarantie

Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd.

Gratis bij ZorgKiezer: Online sporten óf een Oral-B borstel (nog 50.000 beschikbaar!) 

Sluit nu je zorgverzekering af en krijg van ons overstapcadeau: 3 maanden online sporten of een gratis Oral-B elektrische tandenborstel!

Lees meer over deze actie Op = Op
fit-girl tandenborstel

De grootste onafhankelijke zorgvergelijker

ZorgKiezer.nl is al 15 jaar de grootste onafhankelijke vergelijkingssite van ziekenhuizen en zorgverzekeringen.

Wij weten alles van zorg en helpen consumenten met kiezen en besparen. Echt onafhankelijk en betrouwbaar.

 • 100% onafhankelijk
 • Deskundig en betrouwbaar
 • Al 15 jaar de beste zorgsite
 • Gegarandeerd de laagste prijs

Alleen samen kunnen we de zorg beter maken.
Lees meer over onze aanpak

Vergelijk alle zorgverzekeringen

Dit zijn de goedkoopste basisverzekeringen met 885 euro eigen risico en ruime zorgkeuze

Zorgverzekering 2022:
Wat verandert
er voor jou?

Check het hier!

Ons team van zorgexperts staat voor je klaar

Vandaag vanaf 09:00 bereikbaar

Bellen met ons

Bel 020 2611 600

Direct een zorgexpert aan de telefoon

medewerker

Chatten met een zorgexpert

Whatsapp

Meestal reactie binnen 20 minuten

medewerker

Klanten geven ons

Gemiddelde score gebaseerd op 36151 beoordelingen

8,9

score: 5 van 5

“werkt goed”

Jose Maas - Simpelveld
donderdag 09 december 2021

score: 5 van 5

“Duidelijk en overzichtelijk ”

Suzanne Brandsma-Peeters - Venlo
woensdag 08 december 2021

score: 5 van 5

“Goed”

Mahmoud Akash - Waalwijk
donderdag 09 december 2021

Veelgevraagde deskundige op zorggebied

Bekijk meer nieuwsoptredens »

Zorgverzekering 2022

Bespaar tot €300,- per jaar!

Vergelijk alle zorgverzekeringen
 • Onafhankelijk
 • Korting
 • Voordelen
 • Zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken?

Rondom jouw zorgverzekering vergelijken verandert er ieder jaar het één en ander. Dit kunnen veranderingen van premies zijn of jouw persoonlijke risico’s en daarmee de zorgbehoefte. We raden je bij ZorgKiezer daarom aan om ieder jaar te vergelijken. Dit is jouw vergelijkingssite van zorgverzekeringen!

Zo bespaar je door steeds voor de goedkoopste zorgverzekering te gaan of heb je altijd de beste verzekering. Vergelijken op ZorgKiezer doe je tot 31 december 2021, dan zeggen wij de oude zorgverzekering voor jou op.

Studenten, scholieren, ouderen, senioren of het gehele gezin? Werknemer of zzp’er? Het maakt niet uit! Iedereen vanaf 18 jaar vergelijkt via onze zorgvergelijker. Gebruik onze zorgvergelijker om de best passende en goedkoopste Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Ga je voor ZieZo van Zilveren Kruis en een lage zorgpremie of wordt het toch een andere verzekeraar?

Ga voor een volledig (uitgebreid) pakket of houd het bij de basis zorgverzekering met laagste premie. Vul jouw situatie en huidige wensen in en ontdek welke verzekering bij jou past. Via de site van ZorgKiezer ben je altijd verzekerd van de beste zorgpolis voor de laagste prijs!

Woon je in het buitenland zoals in België en wil je wellicht liever in het Engels vergelijken? Dan helpen wij je graag telefonisch met jouw vraag. Call us via 020 2611 600.

Alle zorgverzekeraars en zorgpolissen in één vergelijking

In Nederland kun je uit tal van verschillende zorgverzekeraars kiezen. 90% van deze verzekeringen vallen onder de vier grootste zorgverzekeraars: Zilveren Kruis, Menzis, VGZ en CZ. Daarnaast zijn er veel kleine partijen en labels in de markt. Steeds komt er een nieuwe zorgverzekeraar bij of verdwijnt er een oude. Wij nemen iedere nieuwe zorgpolis mee in ons vergelijk.

Nieuwe zorgverzekering via ZorgKiezer

Het is voor verzekeraars niet mogelijk om tegen betaling een positie te kopen bij ZorgKiezer. Sterker nog, dit is nooit zo geweest. Hierdoor zijn wij al meer dan 15 jaar lang de grootste onafhankelijke en meest complete zorgvergelijker. Wij nemen namelijk alle verzekeraars mee in onze vergelijking en willen niet het risico lopen dat je een betere mist. Dit garandeert dat iedereen de beste zorg voor de beste prijs vindt. Daarom staan verzekeringen met de beste prijs-kwaliteitverhouding altijd bovenaan in onze vergelijker en nemen wij de beoordeling van verzekerde klanten mee. Hierdoor zie je direct wat de beste zorgverzekering is en dit hoeft dus niet zozeer de goedkoopste zorgverzekering te zijn. Wij hebben regelmatig bij programma’s als Kassa en Radar gezeten om nieuws te duiden of ons hard te maken voor consumenten. Ook dit vinden wij belangrijk, want de zorg raakt ons allemaal.

Nieuwe zorgverzekering met cadeau (kado) afsluiten?

Ieder huishouden krijgt een gratis Oral-B tandenborstel of 3 maanden gratis sporten bij een overstap volgens onze actievoorwaarden. Voor een fris gebit of actieve start van 2022.

Goedkope zorgverzekering vergelijken

Via de zorgvergelijker van ZorgKiezer vind je gemakkelijk de goedkoopste zorgverzekering van 2022. Na het invullen van jouw voorkeuren vergelijkt ZorgKiezer de verschillende zorgpolissen met elkaar op basis van de premie, dekking en het eigen risico. De uitkomst is dus niet alleen de goedkoopste zorgverzekeraar. Het is ook de verzekering die het beste aansluit bij jouw situatie. Binnen een aantal minuten vind je een goedkope zorgverzekering en weet je direct hoeveel je bespaart.

Ga je voor een hoog vrijwillig eigen risico? Dan is de premie automatisch goedkoper. Zet je dit lager? Dan gaat de premie iets omhoog (tot een minimaal verplicht eigen risico van €385). Ga naar goedkoopste zorgverzekering voor meer informatie, check direct hoeveel euro je per jaar kunt besparen en wat het vrijwillig eigen risico verhogen oplevert.

Prijs vergelijken zorgverzekering

Omdat wij bij ZorgKiezer meer dan 1.000 zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Zie je in één oogopslag wat de grootste verschillen in prijs zijn. Zo profiteer je het gehele jaar door van de vergelijking die je nu maakt.

Premie vergelijken zorgverzekering

De zorgvergelijker van ZorgKiezer laat zien dat de premie bij verschillende verzekeraars nogal uiteenloopt. Door de vergelijker in te vullen kun je daardoor enorm besparen op zorgkosten. Vanaf 12 november maken alle zorgverzekeraars hun premie bekend en is het mogelijk alle prijzen met elkaar te vergelijken. Vanaf dan helpt ZorgKiezer je bij het overstappen naar de beste zorgverzekering voor de laagste prijs en ieder eigen risico. Wanneer je overstapt stopt de oude zorgverzekering automatisch. Jij kiest en de rest gaat vanzelf.

Collectieve zorgverzekering (met korting)

Korting op je zorgpremie? Via het werk, de vereniging of instelling sluiten veel Nederlanders een zorgverzekering met collectiviteit af. Omdat meerdere personen bij dezelfde verzekeraar een polis afsluiten, krijg je collectiviteitskorting en is dit vaak goedkoper dan dezelfde particuliere verzekering. Let erop welk pakket je kiest, want soms ben je collectief verzekerd voor zorg die je niet gebruikt. Een andere verzekering is in dat geval vaak voordeliger. Vergelijk daarom altijd via de zorgvergelijker om te zien wat de beste en goedkoopste zorgverzekering is. Wij vergelijken geen collectieve pakketten van zorgverzekeraars. Via ZorgKiezer kun je bij een aantal zorgverzekeraars wel een korting krijgen via het ‘collectief’ van ZorgKiezer.

Beste zorgverzekering

Voor iedereen is een andere zorgverzekering de beste. Verzekeraars maken soms onderscheid tussen verschillende leeftijdsgroepen. Populaire doelgroepen zijn studenten, 55-plussers of ouderen en gezinnen. Gelukkig is er meestal geen sprake van uitsluiting en beslis jij welke zorgpolis je afsluit. Sommige verzekeringen hebben een aanvullend pakket met daarin de vergoedingen voor kosten die specifiek bij een bepaalde groep passen. Ga naar beste zorgverzekering voor meer informatie. Hier vind je de meest volledige vergoeding voor iedere doelgroep.

Studenten zorgverzekering vergelijken

Een student heeft vaak iets anders nodig dan iemand die bijvoorbeeld met pensioen is. Denk aan anticonceptie, fysio voor sportblessures of een uitgebreide dekking voor gebruik van zorg in het buitenland tijdens een uitwisseling of stage. Er zijn meerdere verzekeraars die een studenten zorgverzekering aanbieden. Soms met een speciale korting. Vergelijk via de zorgvergelijker van ZorgKiezer om tot de meest passende en voordelige zorgpolis te komen. Uiteraard mag je ook gewoon een andere zorgverzekering afsluiten. Jij bepaalt als student welke polis het beste past. Ga naar studenten zorgverzekering voor meer informatie.

Zorgverzekering 55+ vergelijken

Bij ouder zijn passen andere risico’s. Je hebt misschien meer fysiotherapie nodig en een bril of hoortoestel is ook niet ongebruikelijk. Dit zijn hogere zorgkosten die een verzekering voor ouderen vergoedt. Wil je veel kosten vergoed krijgen? Zorg er dan voor dat je aanvullend verzekerd bent. Bedenk goed welke zorg je nodig als je 55+ bent en vul de zorgvergelijker van ZorgKiezer in. Wij vergelijken de verzekeringen die het best bij jou passen.

Zorgverzekering gezin vergelijken

Zorgverzekering voor alle gezinsleden afsluiten bij dezelfde zorgverzekeraar? Dat is handig. Zo stap je in één keer met het gehele gezin over en werk je met één inlogsysteem bij de verzekeraar. Kinderen kun je automatisch meeverzekeren en hebben als vanzelfsprekend een uitgebreidere basisverzekering. Voor de aanvullende dekking is kosteloos meeverzekeren niet altijd mogelijk.

Kijk naar de aanvullende verzekering voor vergoedingen zoals orthodontie (beugel). De zorgvergelijker van ZorgKiezer maakt het eenvoudig om een vergelijk op te maken. Dit maakt inzichtelijk welke verzekeringen de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben voor de zorg die jullie nodig hebben. Sluit daarna voor jou, je partner en de kinderen direct een verzekering af.

Duurzaamheid zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeraars hebben soms geld over om te beleggen. Vind je duurzaamheid belangrijk? Ga dan voor een zorgverzekeraar die op een duurzame manier investeert. In een jaarlijkse publicatie van de VBDO is te zien hoe verzekeraars het op het gebied van duurzaamheid doen. ZorgKiezer heeft hier een filter voor gemaakt en neemt dit mee in jouw vergelijking.

Zorgverzekering basis en aanvullend vergelijken

De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering die verplicht is. Daarnaast zijn er aanvullende verzekeringen om jouw basispakket mee uit te breiden.

Basis zorgverzekering vergelijken

Vergoedingen voor de basis zorgverzekering, het standaard eigen risico en basispakket zijn meestal gelijk. Ga voor de naturapolis, restitutiepolis (vrije keuze), combinatiepolis of beperkte naturapolis (budgetpolis) die bij je past. Iedere verzekeraar heeft hier andere namen voor. Veel zorg valt gelukkig onder de basisverzekering. Hier ben je sowieso voor verzekerd. Dat is bij iedere verzekeraar hetzelfde.

Krijg je een persoonsgebonden budget (PGB)? Dit valt onder de Zorgverzekeringswet en daarmee onder de basisverzekering.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

Bij de aanvullende verzekering zijn er grote verschillen. Kijk er goed naar wat een verzekering vergoedt en welke verschillen er tussen de pakketten zijn. Bij aanvullend verzekeren is het slim de zorgvergelijker in te vullen. In de laatste jaren lopen de verschillen tussen wat een verzekeraar wel en niet vergoedt namelijk steeds meer uiteen. De zorgvergelijker geeft je een helder overzicht van de verschillende bedragen voor het komende jaar. Stap je voor 31 december 2021 over? Dan kun je honderden euro’s besparen. Wij helpen je bij ZorgKiezer graag met overstappen.

Vergoedingen per zorgverzekering

Ieder jaar verandert de vergoeding per zorgpolis. Zo vragen veel consumenten zich af welke vaccinaties er zoal vergoed zijn of wat een tandartsverzekering precies dekt. Logische vragen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Je wilt immers geen uitgebreid pakket voor zorg die je niet nodig hebt. Tegelijkertijd wil je geen onverwachte zorgkosten tegemoet zien. Zorg zoals een bezoek aan de tandarts kan immers vrij duur zijn.

Zorgverzekering tandarts vergelijken

Een aanvullende tandartsverzekering is niet verplicht, maar in sommige gevallen wel verstandig. Elke aanvullende tandartsverzekering is anders, ze vergoeden vaak behandelkosten en meestal geen orthodontie of tot een bepaald bedrag. Dit verschilt per verzekeraar. Welke vergoeding geschikt is voor jouw situatie zoek je gemakkelijk uit via de zorgvergelijker van ZorgKiezer. Zo betaal je nooit teveel.

Zorgverzekering vergelijken zwangerschap

Bij een zwangerschap is het goed om naar verschillende zorgverzekeringen te kijken. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd heb je namelijk extra vergoedingen nodig. En de basisverzekering vergoedt veel, maar zeker niet alles. Controleer daarom of je met jouw huidige zorgpolis bijvoorbeeld kraamzorg vergoed krijgt en sluit zo nodig een nieuwe verzekering af om tot het beste pakket te komen. Via de zorgvergelijker van ZorgKiezer vind je het pakket dat bij jou past.

Vergoeding voor psychologische hulp, orthodontie voor (jong)volwassene of kind (beugel), laserbehandeling (ontharen), bevalling, kraamzorg, huidtherapie, hoortoestellen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of andere alternatieve zorg, acné behandeling of andere vergoedingen vanuit de zorgverzekering nodig? Iedereen heeft andere zorg nodig en daarmee ook een andere zorgverzekering nodig. Ga naar alle vergoedingen voor een compleet overzicht en ieder eigen risico.

Wat verandert er in 2022 en 2023?

2022 is het laatste jaar dat je een basisverzekering met korting afsluit en vanaf 2023 is het niet meer toegestaan. Iets dat zich in de laatste jaren zo heeft ontwikkeld. In 2020 ging de maximale korting namelijk al omlaag van 10% naar 5% voor de basisverzekering. Aanvullend verzekeren valt hier buiten, valt niet onder de Zorgverzekeringswet en heeft geen maximale korting.

Op de hoogte blijven van de laatst wet- en regelgeving, het eigen risico en ander nieuws? Raadpleeg RTL Nieuws, Rijksoverheid, Belastingdienst of onze blog waar wij nieuws delen. Blijf daarnaast op de hoogte via zorgverzekering 2022 of ons actuele overzicht van alle zorgpremies 2022. Neem contact met ons op als je een persoonlijke vraag hebt of hulp nodig via 020 2611 600. Direct antwoord? Ga naar veelgestelde vragen.

 • Onafhankelijk

  Zorgverzekering vergelijken?

  Rondom jouw zorgverzekering vergelijken verandert er ieder jaar het één en ander. Dit kunnen veranderingen van premies zijn of jouw persoonlijke risico’s en daarmee de zorgbehoefte. We raden je bij ZorgKiezer daarom aan om ieder jaar te vergelijken. Dit is jouw vergelijkingssite van zorgverzekeringen!

  Zo bespaar je door steeds voor de goedkoopste zorgverzekering te gaan of heb je altijd de beste verzekering. Vergelijken op ZorgKiezer doe je tot 31 december 2021, dan zeggen wij de oude zorgverzekering voor jou op.

  Studenten, scholieren, ouderen, senioren of het gehele gezin? Werknemer of zzp’er? Het maakt niet uit! Iedereen vanaf 18 jaar vergelijkt via onze zorgvergelijker. Gebruik onze zorgvergelijker om de best passende en goedkoopste Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Ga je voor ZieZo van Zilveren Kruis en een lage zorgpremie of wordt het toch een andere verzekeraar?

  Ga voor een volledig (uitgebreid) pakket of houd het bij de basis zorgverzekering met laagste premie. Vul jouw situatie en huidige wensen in en ontdek welke verzekering bij jou past. Via de site van ZorgKiezer ben je altijd verzekerd van de beste zorgpolis voor de laagste prijs!

  Woon je in het buitenland zoals in België en wil je wellicht liever in het Engels vergelijken? Dan helpen wij je graag telefonisch met jouw vraag. Call us via 020 2611 600.

  Alle zorgverzekeraars en zorgpolissen in één vergelijking

  In Nederland kun je uit tal van verschillende zorgverzekeraars kiezen. 90% van deze verzekeringen vallen onder de vier grootste zorgverzekeraars: Zilveren Kruis, Menzis, VGZ en CZ. Daarnaast zijn er veel kleine partijen en labels in de markt. Steeds komt er een nieuwe zorgverzekeraar bij of verdwijnt er een oude. Wij nemen iedere nieuwe zorgpolis mee in ons vergelijk.

  Nieuwe zorgverzekering via ZorgKiezer

  Het is voor verzekeraars niet mogelijk om tegen betaling een positie te kopen bij ZorgKiezer. Sterker nog, dit is nooit zo geweest. Hierdoor zijn wij al meer dan 15 jaar lang de grootste onafhankelijke en meest complete zorgvergelijker. Wij nemen namelijk alle verzekeraars mee in onze vergelijking en willen niet het risico lopen dat je een betere mist. Dit garandeert dat iedereen de beste zorg voor de beste prijs vindt. Daarom staan verzekeringen met de beste prijs-kwaliteitverhouding altijd bovenaan in onze vergelijker en nemen wij de beoordeling van verzekerde klanten mee. Hierdoor zie je direct wat de beste zorgverzekering is en dit hoeft dus niet zozeer de goedkoopste zorgverzekering te zijn. Wij hebben regelmatig bij programma’s als Kassa en Radar gezeten om nieuws te duiden of ons hard te maken voor consumenten. Ook dit vinden wij belangrijk, want de zorg raakt ons allemaal.

  Nieuwe zorgverzekering met cadeau (kado) afsluiten?

  Ieder huishouden krijgt een gratis Oral-B tandenborstel of 3 maanden gratis sporten bij een overstap volgens onze actievoorwaarden. Voor een fris gebit of actieve start van 2022.

 • Korting

  Goedkope zorgverzekering vergelijken

  Via de zorgvergelijker van ZorgKiezer vind je gemakkelijk de goedkoopste zorgverzekering van 2022. Na het invullen van jouw voorkeuren vergelijkt ZorgKiezer de verschillende zorgpolissen met elkaar op basis van de premie, dekking en het eigen risico. De uitkomst is dus niet alleen de goedkoopste zorgverzekeraar. Het is ook de verzekering die het beste aansluit bij jouw situatie. Binnen een aantal minuten vind je een goedkope zorgverzekering en weet je direct hoeveel je bespaart.

  Ga je voor een hoog vrijwillig eigen risico? Dan is de premie automatisch goedkoper. Zet je dit lager? Dan gaat de premie iets omhoog (tot een minimaal verplicht eigen risico van €385). Ga naar goedkoopste zorgverzekering voor meer informatie, check direct hoeveel euro je per jaar kunt besparen en wat het vrijwillig eigen risico verhogen oplevert.

  Prijs vergelijken zorgverzekering

  Omdat wij bij ZorgKiezer meer dan 1.000 zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Zie je in één oogopslag wat de grootste verschillen in prijs zijn. Zo profiteer je het gehele jaar door van de vergelijking die je nu maakt.

  Premie vergelijken zorgverzekering

  De zorgvergelijker van ZorgKiezer laat zien dat de premie bij verschillende verzekeraars nogal uiteenloopt. Door de vergelijker in te vullen kun je daardoor enorm besparen op zorgkosten. Vanaf 12 november maken alle zorgverzekeraars hun premie bekend en is het mogelijk alle prijzen met elkaar te vergelijken. Vanaf dan helpt ZorgKiezer je bij het overstappen naar de beste zorgverzekering voor de laagste prijs en ieder eigen risico. Wanneer je overstapt stopt de oude zorgverzekering automatisch. Jij kiest en de rest gaat vanzelf.

  Collectieve zorgverzekering (met korting)

  Korting op je zorgpremie? Via het werk, de vereniging of instelling sluiten veel Nederlanders een zorgverzekering met collectiviteit af. Omdat meerdere personen bij dezelfde verzekeraar een polis afsluiten, krijg je collectiviteitskorting en is dit vaak goedkoper dan dezelfde particuliere verzekering. Let erop welk pakket je kiest, want soms ben je collectief verzekerd voor zorg die je niet gebruikt. Een andere verzekering is in dat geval vaak voordeliger. Vergelijk daarom altijd via de zorgvergelijker om te zien wat de beste en goedkoopste zorgverzekering is. Wij vergelijken geen collectieve pakketten van zorgverzekeraars. Via ZorgKiezer kun je bij een aantal zorgverzekeraars wel een korting krijgen via het ‘collectief’ van ZorgKiezer.

 • Voordelen

  Beste zorgverzekering

  Voor iedereen is een andere zorgverzekering de beste. Verzekeraars maken soms onderscheid tussen verschillende leeftijdsgroepen. Populaire doelgroepen zijn studenten, 55-plussers of ouderen en gezinnen. Gelukkig is er meestal geen sprake van uitsluiting en beslis jij welke zorgpolis je afsluit. Sommige verzekeringen hebben een aanvullend pakket met daarin de vergoedingen voor kosten die specifiek bij een bepaalde groep passen. Ga naar beste zorgverzekering voor meer informatie. Hier vind je de meest volledige vergoeding voor iedere doelgroep.

  Studenten zorgverzekering vergelijken

  Een student heeft vaak iets anders nodig dan iemand die bijvoorbeeld met pensioen is. Denk aan anticonceptie, fysio voor sportblessures of een uitgebreide dekking voor gebruik van zorg in het buitenland tijdens een uitwisseling of stage. Er zijn meerdere verzekeraars die een studenten zorgverzekering aanbieden. Soms met een speciale korting. Vergelijk via de zorgvergelijker van ZorgKiezer om tot de meest passende en voordelige zorgpolis te komen. Uiteraard mag je ook gewoon een andere zorgverzekering afsluiten. Jij bepaalt als student welke polis het beste past. Ga naar studenten zorgverzekering voor meer informatie.

  Zorgverzekering 55+ vergelijken

  Bij ouder zijn passen andere risico’s. Je hebt misschien meer fysiotherapie nodig en een bril of hoortoestel is ook niet ongebruikelijk. Dit zijn hogere zorgkosten die een verzekering voor ouderen vergoedt. Wil je veel kosten vergoed krijgen? Zorg er dan voor dat je aanvullend verzekerd bent. Bedenk goed welke zorg je nodig als je 55+ bent en vul de zorgvergelijker van ZorgKiezer in. Wij vergelijken de verzekeringen die het best bij jou passen.

  Zorgverzekering gezin vergelijken

  Zorgverzekering voor alle gezinsleden afsluiten bij dezelfde zorgverzekeraar? Dat is handig. Zo stap je in één keer met het gehele gezin over en werk je met één inlogsysteem bij de verzekeraar. Kinderen kun je automatisch meeverzekeren en hebben als vanzelfsprekend een uitgebreidere basisverzekering. Voor de aanvullende dekking is kosteloos meeverzekeren niet altijd mogelijk.

  Kijk naar de aanvullende verzekering voor vergoedingen zoals orthodontie (beugel). De zorgvergelijker van ZorgKiezer maakt het eenvoudig om een vergelijk op te maken. Dit maakt inzichtelijk welke verzekeringen de beste prijs-kwaliteitverhouding hebben voor de zorg die jullie nodig hebben. Sluit daarna voor jou, je partner en de kinderen direct een verzekering af.

  Duurzaamheid zorgverzekeringen vergelijken

  Zorgverzekeraars hebben soms geld over om te beleggen. Vind je duurzaamheid belangrijk? Ga dan voor een zorgverzekeraar die op een duurzame manier investeert. In een jaarlijkse publicatie van de VBDO is te zien hoe verzekeraars het op het gebied van duurzaamheid doen. ZorgKiezer heeft hier een filter voor gemaakt en neemt dit mee in jouw vergelijking.

 • Zorgverzekering

  Zorgverzekering basis en aanvullend vergelijken

  De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering die verplicht is. Daarnaast zijn er aanvullende verzekeringen om jouw basispakket mee uit te breiden.

  Basis zorgverzekering vergelijken

  Vergoedingen voor de basis zorgverzekering, het standaard eigen risico en basispakket zijn meestal gelijk. Ga voor de naturapolis, restitutiepolis (vrije keuze), combinatiepolis of beperkte naturapolis (budgetpolis) die bij je past. Iedere verzekeraar heeft hier andere namen voor. Veel zorg valt gelukkig onder de basisverzekering. Hier ben je sowieso voor verzekerd. Dat is bij iedere verzekeraar hetzelfde.

  Krijg je een persoonsgebonden budget (PGB)? Dit valt onder de Zorgverzekeringswet en daarmee onder de basisverzekering.

  Aanvullende zorgverzekering vergelijken

  Bij de aanvullende verzekering zijn er grote verschillen. Kijk er goed naar wat een verzekering vergoedt en welke verschillen er tussen de pakketten zijn. Bij aanvullend verzekeren is het slim de zorgvergelijker in te vullen. In de laatste jaren lopen de verschillen tussen wat een verzekeraar wel en niet vergoedt namelijk steeds meer uiteen. De zorgvergelijker geeft je een helder overzicht van de verschillende bedragen voor het komende jaar. Stap je voor 31 december 2021 over? Dan kun je honderden euro’s besparen. Wij helpen je bij ZorgKiezer graag met overstappen.

  Vergoedingen per zorgverzekering

  Ieder jaar verandert de vergoeding per zorgpolis. Zo vragen veel consumenten zich af welke vaccinaties er zoal vergoed zijn of wat een tandartsverzekering precies dekt. Logische vragen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Je wilt immers geen uitgebreid pakket voor zorg die je niet nodig hebt. Tegelijkertijd wil je geen onverwachte zorgkosten tegemoet zien. Zorg zoals een bezoek aan de tandarts kan immers vrij duur zijn.

  Zorgverzekering tandarts vergelijken

  Een aanvullende tandartsverzekering is niet verplicht, maar in sommige gevallen wel verstandig. Elke aanvullende tandartsverzekering is anders, ze vergoeden vaak behandelkosten en meestal geen orthodontie of tot een bepaald bedrag. Dit verschilt per verzekeraar. Welke vergoeding geschikt is voor jouw situatie zoek je gemakkelijk uit via de zorgvergelijker van ZorgKiezer. Zo betaal je nooit teveel.

  Zorgverzekering vergelijken zwangerschap

  Bij een zwangerschap is het goed om naar verschillende zorgverzekeringen te kijken. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd heb je namelijk extra vergoedingen nodig. En de basisverzekering vergoedt veel, maar zeker niet alles. Controleer daarom of je met jouw huidige zorgpolis bijvoorbeeld kraamzorg vergoed krijgt en sluit zo nodig een nieuwe verzekering af om tot het beste pakket te komen. Via de zorgvergelijker van ZorgKiezer vind je het pakket dat bij jou past.

  Vergoeding voor psychologische hulp, orthodontie voor (jong)volwassene of kind (beugel), laserbehandeling (ontharen), bevalling, kraamzorg, huidtherapie, hoortoestellen, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of andere alternatieve zorg, acné behandeling of andere vergoedingen vanuit de zorgverzekering nodig? Iedereen heeft andere zorg nodig en daarmee ook een andere zorgverzekering nodig. Ga naar alle vergoedingen voor een compleet overzicht en ieder eigen risico.

  Wat verandert er in 2022 en 2023?

  2022 is het laatste jaar dat je een basisverzekering met korting afsluit en vanaf 2023 is het niet meer toegestaan. Iets dat zich in de laatste jaren zo heeft ontwikkeld. In 2020 ging de maximale korting namelijk al omlaag van 10% naar 5% voor de basisverzekering. Aanvullend verzekeren valt hier buiten, valt niet onder de Zorgverzekeringswet en heeft geen maximale korting.

  Op de hoogte blijven van de laatst wet- en regelgeving, het eigen risico en ander nieuws? Raadpleeg RTL Nieuws, Rijksoverheid, Belastingdienst of onze blog waar wij nieuws delen. Blijf daarnaast op de hoogte via zorgverzekering 2022 of ons actuele overzicht van alle zorgpremies 2022. Neem contact met ons op als je een persoonlijke vraag hebt of hulp nodig via 020 2611 600. Direct antwoord? Ga naar veelgestelde vragen.

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 36151 beoordelingen

keurmerk