ZorgKiezer

Internationale zorgpas

Door: - Leestijd: 1 minuut

Met de internationale zorgpas heb je recht op medische zorg in het buitenland. Wanneer je op vakantie bent en zorg van medische aard nodig hebt, kun je met je internationale zorgpas aantonen dat je verzekerd bent. Zo hoef je geen kosten voor te schieten. Zorgaanbieders in het buitenland kunnen snel met deze pas zien dat de rekening die zij uitschrijven betaald wordt door je zorgverzekeraar.
De internationale pas bestaat sinds 2006 en wordt ook wel de EHIC genoemd. EHIC staat voor European Health Insurance Card. 

Alle Nederlanders met een basisverzekering (verplicht) kunnen een zorgpas voor het buitenland aanvragen. Aanvragen doe je bij je zorgverzekeraar, zij zullen je de internationale pas opsturen. Het kan zijn dat je zorgpas al een EHIC pas is. Dit zie je aan de achterkant van de pas. In onderstaande tabel kunt u, na klikken, per verzekeraar zien hoe het aanvragen van de internationale zorgpas in zijn werk gaat.

Zorgverzekering

Wil je overstappen van zorgverzekering? Met onze zorgvergelijker vergelijk je eenvoudig alle zorgverzekeraars met elkaar. Als je via ZorgKiezer overstapt kun je tot wel 12% korting ontvangen. Heb je een vraag over de zorgverzekering of wil je hulp bij het overstappen? Ons team van zorgcoaches is telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 020 2611 600

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd