ZorgKiezer

Zorgverzekering voor ouderen

Door: - Leestijd: 3 minuten

Op zoek naar een passende zorgverzekering voor ouderen of de beste zorgverzekering 60+? Dan ben je bij ZorgKiezer aan het juiste adres. Op onze site kun je eenvoudig alle zorgverzekeringen vergelijken. Wanneer je wat ouder wordt, verandert meestal ook de zorgbehoefte. Misschien krijg je wat meer behoefte aan fysiotherapie of blijkt een gehoorapparaatje geen overbodige luxe. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als dat vergoed wordt door de zorgverzekeraar. 

Veel ouderen gaan er vanuit dat zij niet kunnen overstappen omdat ze op basis van medische acceptatie nergens worden geaccepteerd. Dat is natuurlijk niet waar. 

Wat is een zorgverzekering voor ouderen?

Een zorgverzekering voor ouderen is een speciale ziektekostenverzekering ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van ouderen (55+). Naarmate mensen ouder worden, hebben ze vaak specifiekere medische zorg en behandelingen nodig die verschillen van die van jongere mensen. Daarom bieden zorgverzekeringen voor ouderen meestal extra dekking voor zorgkosten en voordelen die gericht zijn op de gezondheidszorgbehoeften van ouderen. Deze zorgverzekeringen kunnen bijvoorbeeld dekking bieden voor behandelingen die specifiek zijn voor ouderdomsgerelateerde aandoeningen. Ze kunnen ook extra dekking bieden voor medicijnen die vaak worden voorgeschreven aan ouderen, zoals bloeddrukverlagende medicijnen en cholesterolverlagende medicijnen.

Zorgverzekeringen voor ouderen kunnen ook speciale programma's en diensten aanbieden gericht op de preventie en het beheer van chronische aandoeningen die vaak voorkomen bij ouderen. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit gezondheidsprogramma's, check-ups en begeleiding door medische professionals.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle zorgverzekeringen voor ouderen exact hetzelfde zijn. Elk pakket kan verschillende dekkingen en voordelen bieden. Daarom is het belangrijk om zorgvuldig te vergelijken en te kiezen voor een zorgverzekering die het beste aansluit bij jouw persoonlijke wensen en zorgbehoeften. 

Wat is de beste zorgverzekering voor ouderen?

Het is belangrijk om op te merken dat de beste zorgverzekering voor ouderen afhankelijk kan zijn van individuele behoeften en voorkeuren. De beste polissen voor ouderen (55+) zijn:

 1. Basisverzekering van Univé met € 885 eigen risico: 
  Deze zorgverzekering kan aantrekkelijk zijn voor ouderen die bereid zijn een hoger eigen risico te betalen in ruil voor een lagere premie. Univé biedt over het algemeen uitgebreide zorgdekking en het verhoogde eigen risico kan leiden tot lagere maandelijkse premiekosten.
 2. Basisverzekering van VinkVink met € 385 eigen risico:
  Deze zorgverzekering biedt een redelijk laag eigen risico en kan geschikt zijn voor ouderen die regelmatig gebruik maken van zorgdiensten. Hoewel de premie iets hoger kan zijn dan bij andere verzekeraars, is het voordeel van een lager eigen risico dat de kosten voor zorg sneller door de verzekeraar worden vergoed.
 3. Basisverzekering van CZdirect met € 385 eigen risico + Fysio 9 behandelingen:
  Deze zorgverzekering is geschikt voor ouderen die fysiotherapie nodig hebben. CZdirect biedt negen fysiotherapiebehandelingen per jaar, wat gunstig kan zijn voor ouderen met fysieke klachten of revalidatienoden. Het eigen risico is vergelijkbaar met dat van VinkVink en biedt zo een goede balans tussen dekking en kosten.

Wat zijn de belangrijkste dekkingen voor ouderen?

Voor ouderen zijn er verschillende belangrijke dekkingen die ze in hun zorgverzekering moeten overwegen vanwege hun specifieke gezondheidsbehoeften. Hier zijn enkele van de belangrijkste dekkingen voor ouderen: 

Zorg in het ziekenhuis:
Ouderen hebben vaker medische zorg nodig en kunnen in het ziekenhuis worden opgenomen voor behandelingen of operaties. Het is belangrijk om een zorgverzekering te hebben die de kosten van ziekenhuisopnames dekt, inclusief de kosten van verblijf, medicijnen en medische procedures.

Geneesmiddelen op recept:
Veel ouderen hebben regelmatig medicijnen nodig om verschillende aandoeningen te behandelen. Een goede zorgverzekering moet de kosten van voorgeschreven medicijnen dekken, vooral als deze duur zijn.

Huisartsenzorg
Ouderen hebben vaak regelmatige controles nodig bij hun huisarts, evenals behandelingen voor acute gezondheidsproblemen. Het is belangrijk dat de zorgverzekering huisartsenzorg dekt, inclusief consulten en behandelingen.

Fysiotherapie:
Veel ouderen ervaren fysieke problemen zoals pijn in de gewrichten, verminderde mobiliteit en spierzwakte. Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en het verminderen van pijn. Een goede zorgverzekering moet kosten voor fysiotherapie dekken, met name als dit een onderdeel is van het behandelplan van de oudere. 

Welke aanvullende verzekering voor ouderen?

De ouderdom gaat vaak gepaard met beperkingen. Het zicht, gehoor en flexibiliteit kunnen aanzienlijk verminderen. Daarom kiezen veel ouderen voor een aanvullende zorgverzekering die speciale dekkingen voor senioren biedt, zoals fysiotherapie, eigen bijdrage voor een gehoorapparaat en vergoeding voor een bril. Sommige verzekeringsmaatschappijen zelfs aanvullende zorgverzekeringen speciaal gericht op ouderen. 

Zorgverzekering vergelijken

Een juist pakket begint bij het aangeven van jouw persoonlijke behoeftes in onze zorgvergelijker. Op basis van de ingevulde zorgwensen worden de goedkoopste zorgverzekeringen getoond die daar het beste op aansluiten. Via onze vergelijker kun je je zorgverzekering direct afsluiten. Wij zorgen ervoor dat je oude zorgverzekering wordt opgezegd. 

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct