ZorgKiezer.nl

Bel ons

Hulp nodig?   Bel 0202611600
Nu open! Tot 17:00 bereikbaar
Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Overstappen zorgverzekering 2019

Overstappen van zorgverzekering voor 2019? 

Alle zorgverzekeraars kunnen hun premies vanaf nu tot 12 november bekend maken. Jouw huidige zorgverzekeraar zal jou een aanbod sturen van wat de premie wordt voor 2019. Ben je benieuwd of je een beter aanbod kunt vinden? Vergelijk dan vanaf 12 november alle zorgverzekeringen via onze website. Je kunt dan heel gemakkelijk al jouw wensen en behoeften aanvinken om zo de beste keus te maken voor de goedkoopste zorgverzekering

Tot wanneer kan je overstappen naar een nieuwe zorgverzekering?

Je kan je zorgverzekering wijzigen tot en met 31 december 2018. Je oude zorgverzekering moet in ieder geval opgezegd zijn vóór 1 januari 2019. Je hebt dan nog tot 1 februari om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Ben jij wat visueler ingesteld? Wij ook! Daarom hebben we een handig overzicht voor je gemaakt.

Overstappen is besparen in 2019

Door over te stappen van zorgverzekering kan je veel geld besparen. De huidige zorgverzekering sluit misschien niet meer helemaal aan bij je persoonlijke wensen of behoeften. Ook kan het zo zijn dat je gezinssituatie is veranderd. Bedenk welke zorg je nodig hebt en waarvoor je een vergoeding zou willen ontvangen. Het kan ook zijn dat je nu bepaalde zorg vergoed krijgt die je niet gebruikt. Je kan hier je ziektekostenverzekering vergelijken en overstappen naar een zorgverzekering die beter bij je past. 

Tips bij het overstappen

 • Wil je overstappen van zorgverzekering? Zorg er dan voor dat je huidige zorgverzekering is opgezegd vóór 1 januari van het nieuwe jaar. Je hebt dan nog tot 1 februari 2019 de tijd om over te stappen naar de beste zorgverzekering. Overstappen aan het eind van januari is geen probleem voor de dekking van de zorgkosten. De nieuwe zorgverzekering gaat in met terugwerkende kracht en geldt vanaf 1 januari. Let op: je moet dan zélf je zorgverzekering op hebben gezegd voor 31 december 2018. Makkelijker is het dus om voor 31 december over te stappen. 
 • Let wel op bij het overstappen dat je een zorgverzekering hebt vóór 1 februari 2019. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete omdat je onverzekerd bent.
 • Een voorwaarde bij het overstappen is dat er geen achterstand is in de betaling van de zorgpremie. Je kan je zorgverzekering alleen stopzetten wanneer alles is betaald. Onderneem je geen actie, dan loopt je huidige zorgverzekering gewoon door en kan je pas in het volgende jaar van zorgverzekering overstappen.

Tussentijds overstappen zorgverzekering

Overstappen van zorgverzekering kan één keer per jaar. Tussentijds van zorgverzekering overstappen is in principe niet mogelijk. In een aantal situaties kan je wel tussentijds een nieuwe zorgverzekering aanvragen. 

Je kunt in de volgende gevallen tussentijds overstappen:

 • Je bent achttien jaar geworden
 • Je gaat in Nederland wonen na verblijf in het buitenland
 • Je zorgverzekeraar heeft de polisvoorwaarden gewijzigd
 • Je treedt uit militair dienstverband 
 • Je collectief wordt beëindigd
 • Je gaat scheiden

Mocht je al ergens verzekerd zijn, dan raden wij je aan bij je huidige zorgverzekering te informeren naar de mogelijkheden om tussentijds over te stappen.

In november zal de nieuwe zorgpremie voor 2019 bekend gemaakt worden.

Gratis hulp bij het overstappen

Heb je moeite met overstappen? Of heb je vragen over de zorgverzekering 2019? Bel ons op het telefoonnummer 020 261 16 00. Er staat een team van overstapcoaches klaar om je vragen te beantwoorden en eventueel voor jou de overstap te regelen.

This information in English?

Want to compare and find the best health insurance in the Netherlands? You can find all the information where you are looking for right here. 

Jouw voordelen bij ZorgKiezer.nl

 • Tot 12% korting via ons collectief
 • Beste zorgsite 2016
 • Snel & simpel aanmelden
 • Gratis overstapservice

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd