ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Korting op je zorgverzekering

Door: - Leestijd: 2 minuten

Met ZorgKiezer is het wel heel makkelijk om te besparen op je zorgverzekering. Op ZorgKiezer kan je gebruik maken van de korting die wij voor jou hebben onderhandeld. Hiervoor hoef je niet aan specifieke eisen te voldoen. Wat je wel moet doen zijn de volgende 3 eenvoudige stappen:

 1. Vergelijk jouw zorgverzekering
 2. Kies de verzekering die het beste bij jouw wensen past
 3. Stap over en bespaar op je premie!

Begin met vergelijken

Korting op je zorgverzekering via ZorgKiezer

Met de korting van ZorgKiezer krijg je het hele jaar door korting op je zorgpremie. Hoe hoog de korting is verschilt per verzekeraar. Je kan de korting direct zien bij het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen. 

Aan het einde van het jaar kan het zijn dat jouw verzekeraar besluit om de zorgpremie te wijzigen. Als er wijzigingen plaatsvinden wordt je hiervan op de hoogte gesteld. Half november krijg je een nieuwe aanbieding van de huidige zorgverzekeraar voor het nieuwe jaar. Hierbij wordt ook de korting op je zorgverzekering getoond. 

Wij doen ons best om de meest gunstige korting te mogen aanbieden. Niet elke zorgverzekeraar biedt echter korting op de premie aan. Dat zijn vaak verzekeringen die al relatief goedkoop zijn. De korting op de basisverzekering is op dit moment wettelijk maximaal 5%. Deze korting is de afgelopen jaren verplicht omlaag gebracht. De verwachting is dat per 2023 de korting op de basisverzekering volledig komt te vervallen. Op de aanvullende zorgverzekering wordt wel nog korting gegeven. Deze korting via ZorgKiezer loopt op tot 20%. Dat kan flink wat euro's schelen op de premie.

Korting en eigen risico

Een andere manier om korting te krijgen is door het verhogen van het verplichte eigen risico met een vrijwillig eigen risico. Dit houdt in dat je zelf een hoger eigen risico moet betalen als je zorgkosten maakt. Maar voor dit hogere eigen risico krijg je wel korting terug. Wanneer je het maximale vrijwillige eigen risico van 500 euro aanvraagt, dan krijg je gemiddeld 20 euro korting voor terug per maand. 

Let wel op dat als je zorgkosten maakt, die vallen onder de basisverzekering, je wel het hele eigen risico kan betalen. Je kan hier bijvoorbeeld geld voor opzij zetten.

Korting voor jaarbetaling

Als je kiest voor jaarbetaling kan je hier ook een korting voor krijgen om je totale jaarpremie. Bij jaarbetaling betaal je in 1 keer de hele premie voor het komende jaar. Dit is best een flink bedrag. Sommige zorgverzekeraars vinden het fijn als de hele premie vooraf wordt betaald en belonen de klant hier als het ware voor met een korting op de zorgpremie. Deze korting is wel iets minder hoog en varieert tussen de 0,5% en 2% op het totale bedrag. Niet elke zorgverzekeraar biedt een jaarkorting aan. Als er sprake is van een korting voor het betalen per jaar, dan zie je dat bij het vergelijken op ZorgKiezer terug.

Collectiviteitskorting

Een collectiviteitskorting is een korting op de zorgverzekering die wordt aangeboden als je via een bepaalde groep wordt verzekerd. Zo'n groep kan jouw werkgever zijn, maar ook een sportvereniging of via de gemeente. 

Voorbeeld: jouw werkgever heeft met een zorgverzekeraar X een specifieke zorgverzekeringspakket onderhandeld met een korting. De werknemers kunnen zich dan collectief - met elkaar - verzekeren via hun werkgever bij zorgverzekeraar X en gebruik maken van de korting. 

Bij collectieve zorgverzekeringen kan de korting flink oplopen. Het nadeel is wel dat je niet zelf je zorgverzekeraar kan kiezen. Het zorgverzekeringenpakket is vaak ook erg uitgebreid, waarbij je dan verzekerd kan zijn voor zorg die je niet gebruikt. Ondanks de korting via je collectiviteit, is dat niet altijd de meest voordelige zorgverzekering.

Via ZorgKiezer is het helaas niet mogelijk om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. ZorgKiezer biedt haar eigen collectieve korting aan en kortingen kunnen helaas niet gecombineerd worden.

Verzekeraars met korting op ZorgKiezer in 2021

Bij de volgende verzekeraars ontvang je korting via ZorgKiezer. 

 • UnitedConsumers
 • De Amersfoortse
 • Nationale-Nederlanden
 • OHRA
 • VGZ
 • CZ
 • ONVZ
 • Zilveren kruis
 • Zorg en Zekerheid

Voor sommige kortingen moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Bijvoorbeeld ZZP'er zijn. Dit kan je aangeven bij het invullen van jouw wensen. Dan komen deze kortingen ook bij de resultaten naar voren.

Zorgverzekering vergelijken

Is jouw zorgverzekering aangepast of zijn jouw wensen anders geworden? Dan is het verstandig om jouw zorgverzekering te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de goedkoopste zorgverzekering voor jouw situatie hebt. Je kan elk jaar vanaf half november de zorgverzekeringen voor het nieuwe jaar bekijken en vergelijken.

Wil je precies weten hoeveel korting je kunt krijgen op je zorgverzekering? Begin met het vergelijken van jouw zorgverzekering! Kom je er niet uit? Bel ons op 020 - 2611600. Ons team staat klaar om jou te helpen!

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2022 via ZorgKiezer.nl?

 • 100% Onafhankelijk
  Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 70 verzekeringen
 • Altijd de laagste prijs
  Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
 • Overstapgarantie
  Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd