Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het kiezen van een zorgverzekering

Het kiezen en afsluiten van een nieuwe zorgverzekering gaat niet bij iedereen even makkelijk. In dit artikel leggen we de meest gemaakte fouten uit en hopen we te voorkomen dat meer mensen deze fouten maken.

1. Kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering

De hoogte van de maandelijkse premie blijft de belangrijkste motivatie voor de meeste mensen om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Hierbij kiezen mensen vaak voor de laagste premie, maar dit is niet altijd de beste.
Het blijkt vaak niet de verstandigste keuze te zijn om te gaan voor de laagste premie. Sterker nog, het kan een enorme fout zijn, maar waarom is dat?

  • De zorgverzekering dekt niet alle ziektekosten in alle ziekenhuizen.
  • De zorgverzekering heeft minder dekking dan de iets duurdere tweede optie.
  • De zorgverzekering heeft verschillende beperkende voorwaarden.

In sommige situaties is het prijsverschil zo klein dat andere aspecten prioriteit krijgen, zoals de vergoedingen binnen het pakket, de klantenservice van de verzekeraar of andere extra’s.

2. Het verplicht eigen risico verhogen

Omdat de zorgpremies in 2024 fors stijgen, zijn mensen op zoek naar manieren om te besparen op hun maandpremie. Het verhogen van het bedrag dat je zelf moet betalen (eigen risico) naar maximaal €885 is een van de manieren om de maandelijkse premie met gemiddeld  €12,50  te verlagen.

Dit hoeft niet altijd voordelig te zijn en kan in sommige gevallen uiteindelijk veel geld kosten.
Als je in 2024 dure medicijnen moet gebruiken of een dure medische ingreep moet ondergaan, blijkt het verhogen van je eigen risico al snel een slechte keuze te zijn. Je zult dan het volledige bedrag van je eigen risico van €885  moeten betalen, waardoor je uiteindelijk duurder uit kan zijn. Daarnaast wordt de korting op het verhogen van je zorgpremie ook minder. Waar je vorig jaar nog gemiddeld €20 korting kreeg, is dit in 2024 slechts €12,50.

Het kiezen van een hoog eigen risico is dus niet altijd verstandig.

3. Heel het gezin bij dezelfde verzekeraar

Een veelgemaakte fout door veel Nederlanders is om het volledige gezin bij dezelfde zorgverzekeraar en polis onder te brengen. Dit kan zorgen voor extra kosten, terwijl dit niet nodig is. De bedoeling van een zorgverzekering is immers om op individuele basis te werken. Dit houdt in dat het is aangepast aan jouw specifieke behoeften. Zo kan het zijn dat jij een tandartsverzekering wil hebben, maar dit nodig is voor je partner.

Toch zijn er tal van mensen die alle gezinsleden meeverzekeren op dezelfde polis. Er is echter geen enkel voordeel aan verbonden om bij dezelfde verzekeringsmaatschappij verzekerd te zijn, behalve het feit dat de automatische betaling in één keer gebeurt. Kinderen dienen wel ingeschreven te zijn op de polis van één van de ouders.
Maak daarom een afzonderlijke vergelijking voor elk gezinslid.

Zorgverzekering vergelijken

Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken 2024. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600.Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 27 december 2023 – 11:57 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344