Zorgverzekering 2025
  • Bekijk alle 57 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
  • Kies de beste zorgverzekering die bij je past
  • Bespaar tot 300 euro per jaar!

Zorgverzekering 2025

Eenvoudig zorgpremies bekijken en afsluiten

Alléén bij ZorgKiezer:
Oral-B borstel t.w.v. €39,99 óf 3 mnd. sporten t.w.v. €60!
(Alleen bij overstap naar andere verzekeraar op ZorgKiezer.nl, max één cadeau per gezin/adres.
Lees verder)

  • Vergelijk alle 57 zorgverzekeringen op prijs én inhoud
  • Kies de beste zorgverzekering die bij je past
  • Bespaar tot 300 euro per jaar!

Goedkoopste basisverzekering 2025

Vanaf 12 november is er bekend wat de goedkoopste basisverzekering is voor 2025.

Zorgpremie 2025

De zorgpremie van 2025 zal naar verwachting stijgen

Zorgtoeslag wijzigt

De verwachting is dat de zorgtoeslag zal meestijgen met de hogere zorgpremie

Onafhankelijk meer dan 57 zorgverzekeringen bekijken

12 nov

Premies bekend

Op deze dag moeten alle zorgverzekeraars hun premie bekend gemaakt hebben. Vanaf dit moment kun je de zorgverzekering 2025 afsluiten.

31 dec

Laatste overstap dag

Dit is de allerlaatste dag om over te stappen.

31 jan

Zelf opgezegd?

Als je je oude zorgverzekering zelf hebt opgezegd voor 1 januari 2025 dan kun je nog een nieuwe zorgverzekering kiezen tot en met 31 januari 2025.

Algemeen
Basisverzekering
Eigen risico

Zorgverzekering 2025

Vanaf 13 november tot en met 31 december kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2025. 

Zorgpremie 2025

De verwachting is dat de zorgpremie in 2025 weer zal stijgen. Dit komt voornamelijk door de weer toenemende zorgkosten. Deze zorgkosten komen door:

  • De hogere lonen van zorgverleners
  • Vergrijzing in Nederland

Door de vergrijzing zal de zorgtoeslag de aankomende jaren naar verwachting toe blijven nemen. Zo is er door de vergrijzing een grotere behoeften naar paramedische zorg, huisartsen, verpleging en andere zorgverleners. Dit resulteert in hogere kosten, wat leidt tot een verhoogde premie voor de zorgverzekering van 2025.

Eigen risico 2025

De verwachting is dat het verplicht eigen risico in 2025 weer gelijk blijft aan € 385,-. Wel gaan verzekerden een maximaal eigen risico per behandeling betalen (dit besluit kan nog worden teruggedraaid door het nieuwe kabinet). Dit bedrag wordt € 150,- per behandeling. Zo hebben verzekerden niet in één keer een hoge rekening.  

Wanneer jij op dit moment een eigen risico hebt van € 885 en je een behandeling hebt die valt onder het eigen risico waarbij de rekening € 1250 is, dan moet jij de € 885 uit eigen zak betalen. Vanaf 2025 is dit slechts € 150 per behandeling. Deze maatregel is genomen om de zorg, vooral voor chronisch zieken, betaalbaarder te maken.

Uit het coalitieakkoord blijkt dat het eigen risico per 2027 gehalveerd zal worden naar € 165,-.  De reden dat dit pas vanaf 2027 gebeurt, is omdat het eerder nog niet mogelijk is. 

Zorgtoeslag 2025

Op Prinsjesdag zal worden bekendgemaakt of er een wijziging komt in de zorgtoeslag. Naar verwachting zal de zorgtoeslag meestijgen met de zorgpremie. Hierdoor worden huishoudens met lage inkomens tegemoet gekomen, waardoor ze minder last hebben van de stijgende premie.

Belangrijke data voor zorg 2025

Het lijkt nog ver weg, maar ZorgKiezer heeft de belangrijkste data rondom zorg alvast voor je op een rij gezet. 

17 september: Prinsjesdag

Elk jaar worden op Prinsjesdag de belangrijkste plannen van de regering bekendgemaakt. Zo ook voor zorg. Op deze dag komen we achter de veranderingen in de basisverzekering, de nominale zorgpremie, de hoogte van de zorgtoeslag en het eigen risico.

25 september: zorgverzekeraar DSW maakt premie bekend

Rond deze datum maakt zorgverzekeraar DSW zoals elk jaar als eerste de zorgpremies bekend. Ook dit jaar wordt verwacht dat ze opnieuw de eerste zullen zijn.

13 november: alle premies zijn bekend

Op 12 november worden alle zorgpremies bekendgemaakt. Vanaf 13 november kun je dus beginnen met het vergelijken en overstappen van zorgverzekeringen.

31 december: laatste overstapdag

31 december is de laatste dag waarop je kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar of je oude verzekering kunt opzeggen.

31 januari: laatste dag om een zorgverzekering af te sluiten. 

31 januari is de laatste dag waarop je een nieuwe zorgverzekering kunt afsluiten voor 2025. Dit is alleen mogelijk als je jouw oude verzekering vóór december hebt opgezegd.

Zorgverzekering vergelijken 2025

Elk jaar is het van 13 november tot 31 december mogelijk om over te stappen van zorgverzekering en zorgverzekeringen te vergelijken. Met de voortdurende veranderingen op de zorgmarkt en de stijgende zorgpremies kan het voor consumenten voordelig zijn om zorgverzekeringen te vergelijken. Op deze manier kun je namelijk gemakkelijk besparen op je zorgverzekering.

 

Nieuws over de basisverzekering 2025 


Zorgverzekering vergelijken? Vergelijk op basis van wat je nodig hebt, welke zorgverzekering het best bij jou past. Kies de juiste dekking en vervolgens de goedkoopste zorgverzekering of de organisatie die jou het meest aanspreekt.

 

Dit zijn de goedkoopste basisverzekeringen met 885 euro eigen risico en ruime zorgkeuze