Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Nieuwe poging voor behoud volwaardig ziekenhuis Lelystad

Er komt een nieuwe poging voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Lelystad. Dat maakten maatschappelijke organisaties verenigd in de Stichting Behoud Zuiderzee Ziekenhuis maandag bekend. Het doel is ‘alle middelen aan te wenden om een volwaardig ziekenhuis in Lelystad te behouden’.

Doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen

Vorige maand bereikten curatoren van het failliete ziekenhuis en St Jansdal in Harderwijk een akkoord over een doorstart van de IJsselmeerziekenhuizen. Daarvan staat de hoofdlocatie in Lelystad. In het huidige akkoord is daar geen volwaardige afdeling spoedeisende hulp. Ook voor acute verloskunde is geen ruimte meer. Eind november demonstreerden duizenden mensen in Lelystad voor behoud van een volwaardig ziekenhuis.

Lees ook: Duizenden bij actie voor volwaardig ziekenhuis Lelystad

‘De bevolking van Lelystad kan niet afgescheept worden met halve voorzieningen en wenst alle noodzakelijke disciplines te behouden’, aldus de nieuwe stichting. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg had zelfs 4,4 miljoen euro per jaar beschikbaar om de 24-uurs spoedeisende hulp en de afdeling acute verloskunde voor Lelystad te behouden. Maar het mocht niet baten. Er zou te weinig personeel zijn om zulke afdelingen op te tuigen.

Maatschappelijke organisaties

Nu heeft een aantal maatschappelijke organisaties in Lelystad en omstreken zich dus verenigd in een stichting. Ze gaan toch nog een poging doen om voor Lelystad een ziekenhuis te behouden met alles erop en eraan. De aangesloten organisaties zijn onder meer de Flevolandse Patiëntenfederatie, de Stichting Georganiseerd Overleg Lelystad, Welzijn Lelystad, Respijthuis Lelystad, Voedselbank De korenaar Lelystad en het Interkerkelijk Diaconaal Overleg Lelystad. (ANP)

Laatste update op 10 december 2018 – 09:47 door Monique Huijdink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344