Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Huisartsen weigeren contract van zorgverzekeraar

Steeds meer huisartsen weigeren het contract van de zorgverzekeraar te tekenen. Inmiddels hebben alle grote zorgverzekeraars al met het fenomeen te maken gehad. Aan het begin van de maand gaven al meer dan 150 huisartsen uit Limburg en Noord-Holland aan dat ze het contract van VGZ onacceptabel bevonden.

huisartsen

 

 

Het Brabants Dagblad meldde op 13 december dat ook huisartsen uit Berghem, Schaijk, Ravenstein, Herpen, Megen en Lith het contract niet zullen tekenen. Er is een brief gestuurd naar zowel zorgverzekeraars CZ en VGZ als minister Edith Schippers, Volksgezondheid. De huisartsen zijn onder andere ontevreden over het feit dat zorgverzekeraars hen proberen te beïnvloeden met bepaalde financiële argumenten om voor een specifiek soort medicijn of laboratorium te kiezen. De huisartsen zijn bijeen gekomen in huisartsengroep KOS.

 

Inhoudsopgave

Menzis

Ook de Twentse krant Turbantia meldde dat de Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland het contract van Menzis, één van de grote vier zorgverzekeraars, niet zal ondertekenen. Dit komt vooral door de vergoeding van chronische zorg, waaronder COPD, en diabetes en hart-en vaatziekten. Volgens de huisartsen komt de korting neer op een bedrag variërende tussen de 20.000 en 30.000 euro per praktijk per jaar. Volgens de krant zijn de partijen nog wel met elkaar in beraad.

 

NRC

NRC laat weten dat de helft van de huisartsen die aangesloten zijn bij Achmea nog geen contract heeft ondertekend. Volgens de huisartsen zijn de tarieven niet kostendekkend, en is een aantal onderdelen van het contract nog niet ingevuld. Een actiegroep van huisartsen uit Haarlem roept met een brief andere huisrten op om het conract van zorgverzekeraar Achema niet te ondertekenen, of het al getekende contract te weigeren.

Laatste update op 15 december 2014 – 14:36 door .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344