Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Heb ik een tandartsverzekering nodig in 2024?

Een goed gebit is belangrijk voor je gezondheid, daarom zijn periodieke controles en behandelingen van groot belang. De kosten van tandartsbezoeken kunnen flink oplopen, vooral bij uitgebreidere behandelingen. Daarom kiezen elk jaar veel mensen ervoor om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Maar in hoeverre is dit efficiënt voor jouw situatie?

Welke tandheelkundige zorg wordt er vergoed vanuit het basispakket?

Elk jaar wordt de inhoud van de basisverzekering opnieuw vastgesteld door de overheid. Dit geldt ook voor tandheelkundige zorg. Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste tandartskosten vergoed, orthodontie (een beugel) wordt niet vergoed. Voor volwassenen wordt tandheelkundige zorg meestal niet vergoed vanuit het basispakket. Je zult dit dus zelf moeten betalen. Er is een aantal uitzonderingen waarbij dit wel wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Dan krijg je te maken met bijzondere tandheelkunde.

Is het verstandig om een tandartsverzekering af te sluiten?

Het is niet voor iedereen verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Als je een gezond gebit hebt, moet je vaak meer premie betalen dan je aan vergoeding ontvangt. Een tandartsverzekering kan voordelig zijn voor mensen met een slecht gebit of specifieke behoeften, regelmatige tandheelkundige behandelingen nodig hebben of orthodontische zorg verwachten. Het kan moeilijk zijn om voor je eigen situatie in te schatten of je een aanvullende verzekering nodig hebt. Om je te helpen bij deze keuze heeft ZorgKiezer een handige keuzehulp opgesteld.

Hoeveel kost de tandarts zonder verzekering?

De kosten voor een tandartsbezoek zonder verzekering variëren afhankelijk van de specifieke behandelingen die je nodig hebt. De tandarts kan een maximumtarief hanteren. In theorie mogen ze een lager bedrag rekenen, maar in de praktijk zullen de meeste tandartspraktijken de maximumbedragen rekenen voor de behandelingen. In 2024 zijn de algemene kosten voor de tandarts als volgt:

Behandeling

Tarief

Periodieke controle

€ 26,75

Gebitsreiniging per 5 minuten

€ 15,78

Kleine röntgenfoto + beoordelen

€ 19,71 (+ € 14,78)

Verdoving met prik

€ 17,60

Eénvlaksvulling / gaatje vullen

€ 29,75

Tweevlaksvulling amalgaam

€ 47,17

Tand of kies trekken

€ 52,80

Wat als je geen tandartsverzekering hebt?

Als je geen tandartsverzekering hebt, betekent dit dat je de kosten voor tandheelkundige zorg zelf moet dragen. Zonder tandartsverzekering moet je alle tandheelkundige behandelingen, controles, en eventuele andere tandheelkundige kosten uit eigen zak betalen.

Tandartsverzekeringen vergelijken 2024

Wil je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten bij je zorgverzekering 2024? Dan is het belangrijk om op te letten. Veel zorgverzekeraars bieden pakketten aan met verschillende dekkingen. Controleer daarom of de tandheelkundigezorg die jij nodig hebt wordt vergoedt. Let hierbij ook op het vergoedingspercentage. Je kan bijvoorbeeld maar 75% van de rekening vergoed krijgen. Bij sommige behandelingen, zoals bij orthodontie, kan een wachttijd gelden voor je gebruik kan maken van de vergoeding. Door zorgverzekering te vergelijken via Zorgkiezer kan je dit eenvoudig doen.

Via onze vergelijker kun je gemakkelijk en snel verzekeringen vergelijken. Klik hier om tandartsverzekeringen te vergelijken.

 

Laatste update op 14 december 2023 – 16:55 door Fabian Clemens.

Reacties op “Heb ik een tandartsverzekering nodig in 2024?

  1. moet ik bij (uitkering uit) een aanvullende verzekering (tandarts en fysio) eerst het eigen risico opmaken?

    maw is het altijd verstandig een laag ER te nemen indien je AV kiest?

  2. Als ik het zo allemaal uitreken is een aanvullende tandartsverzekering meer een “spaarpotje”. Stel je hebt een kroon nodig, dan is alle premie die je betaald net zoveel als de kosten van een kroon. Kortom, je schiet er weinig mee op in mijn opinie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344