Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waar op letten bij het kiezen van een aanvullende zorgverzekering?

Het kiezen van een aanvullende verzekering kan voor sommigen best ingewikkeld zijn. Daarom is het belangrijk om goed te bedenken wat past bij jouw situatie, behoeften en gezondheid. Het kan namelijk zo zijn dat het voor jou niet slim is om je extra te verzekeren. Op deze pagina vind je de belangrijkste tips om de beste keuze te maken.

1. Welke zorg denk je nodig te hebben?

Het is belangrijk om jaarlijks opnieuw te kijken naar de zorgbehoeften die je nodig hebt en welke kosten je verwacht te maken in het komende jaar. Het kan namelijk zijn dat jouw polis van het vorige jaar niet aansluit op je zorgwensen voor het nieuwe jaar, vooral als er bijvoorbeeld sprake is van zwangerschap of de verwachting van fysiotherapie.

De basisverzekering is bij elke verzekeraar gelijk en dekt essentiële zorg, zoals huisartsbezoeken, ziekenhuiszorg en medicatie van de apotheek. Als je denkt dat je meer zorg nodig zult hebben, kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Door dit te controleren, voorkom je dat je onder- of oververzekerd bent en zorg je ervoor dat je de juiste dekking hebt voor jouw specifieke situatie.

2. Is een aanvullende verzekering voordelig?

Het is niet voor iedereen voordelig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Weet je niet zeker of dit voor jou het geval is, dan kun je het gemakkelijk controleren door te kijken naar de maandelijkse premie en hoe vaak je hier gebruik van gaat maken. Betaal je meer premie dan je vergoedt krijgt? Dan kan het in jouw situatie voordeliger zijn om de kosten zelf te betalen.

3. Is er sprake van een wachttijd of medische acceptatie?

Sommige zorgverzekeraars hanteren een medische acceptatie, waarbij ze kijken naar je huidige zorgkosten, je verleden en je toekomstige zorgkosten voordat ze je accepteren. De zorgverzekeraar beoordeelt of er een hoog risico is op toekomstige zorgkosten en kan ervoor kiezen om je niet te accepteren voor een aanvullende zorgverzekering als ze vinden dat het risico te groot is. Dit geldt alleen voor aanvullende zorgverzekeringen.

Voor bepaalde behandelingen vanuit de aanvullende verzekering geldt een wachttijd. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden voordat je de verzekering afsluit.

4. Wat wordt er vergoedt?

De vergoedingen vanuit een aanvullende verzekering kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van het pakket dat je kiest. Daarnaast kunnen de vergoedingen ook verschillen in de hoogte van het bedrag dat wordt vergoed. Sommige verzekeringen hanteren een maximale vergoeding per jaar, terwijl andere een percentage van de kosten vergoeden. Het is daarom verstandig om te controleren hoeveel je daadwerkelijk vergoed krijgt voor de zorg die jij nodig hebt.

5. Controleer de voorwaarden van de verzekeraar

Het is belangrijk om de voorwaarden van de zorgverzekeraar grondig te controleren voordat je een keuze maakt. Deze voorwaarden bepalen de dekking en de mate van vergoeding voor diverse zorgkosten.

Let op details zoals de eigen bijdrage, maximale vergoeding, dekkingsgraad en specifieke regels met betrekking tot vergoedingen. Daarnaast is het van belang om te kijken naar de gecontracteerde zorgverleners waar je terecht kunt en de mogelijke gevolgen voor de vergoeding bij het kiezen van niet-gecontracteerde zorg.

Aanvullende zorgverzekering vergelijken

Ben je van plan een aanvullende verzekering afsluiten? Dan is het belangrijk om goed op te letten. Er kunnen namelijk veel verschillen zitten tussen de aanvullende verzekeringen. Zo hebben elke zorgverzekeraar andere aanvullende pakketten met hun eigen voorwaarden. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er maar een aantal behandelingen vergoed worden, dat je weinig keuze hebt in zorgaanbieders, of dat er extra kosten bijkomen.

Via onze vergelijker kun je gemakkelijk en snel zorgverzekering vergelijken 2024. Klik hier om aanvullende zorgverzekeringen te vergelijken.

Laatste update op 29 december 2023 – 15:08 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344