Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Welke zorgverzekeraars horen bij elkaar?

Zorgverzekeraars

Nederland kent negen zorgverzekeraars. Alle andere verzekeraars vallen onder één van deze negen overkoepelende concerns. FBTO en Interpolis vallen bijvoorbeeld onder de overkoepelende zorgverzekeraar Achmea. Als je wilt overstappen van zorgverzekeraar kan het dus zijn dat je alsnog bij hetzelfde concern blijft. Daarom voor jou een handig zorgverzekeraar overzicht.

Zorgverzekeraars 2018

Wie hoort bij wie?

Van deze negen zorgverzekeraars zijn Achmea, VGZ, Menzis en CZ de grootste.
89% van de mensen die verplicht zijn een zorgverzekering af te sluiten is verzekerd bij één van deze vier concerns. Ben jij benieuwd onder welk concern jouw verzekeraar valt? In bovenstaand overzicht kun je dit goed zien.

Reserves zorgverzekeraars

De nominale rekenpremie is afgelopen dinsdag op Prinsjesdag bekend gemaakt. Op basis hiervan gaan verzekeraars zelf hun premie bepalen. Zij hebben hiervoor tot 12 november. De zorgpremie gaat naar verwachting stijgen, ondanks dat dat zorgverzekeraars veel reserves hebben. Dit voelt voor veel consumenten dubbel. Veel consumentenorganisaties vinden dat het geld beter voor de zorg gebruikt kan worden. Alle zorgverzekeraars worden echter verplicht door De Nederlandsche Bank (DNB) om reserves aan te houden. Deze reserves kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om de zorg draaiende te houden en onverwachte zorgkosten te kunnen betalen.

Zorgverzekering vergelijken

Op 12 november 2017 kun jij aan de slag gaan met het vergelijken van zorgverzekeringen. Dan maken de zorgverzekeraars hun zorgpremie bekend. Welke zorgverzekering past het beste bij jou? Wil jij op de hoogte blijven van de premies van de zorgverzekeringen? Meld je dan aan voor het PremieAlert van ZorgKiezer.nl.

Laatste update op 27 september 2017 – 11:42 door .

Reactie op “Welke zorgverzekeraars horen bij elkaar?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344