Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars moeten tijdens overstapperiode inzicht geven in contractstatus zorgverleners

Consumenten vinden het ingewikkeld om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit komt onder andere doordat zorgverzekeraars onvoldoende informatie verstrekken over de ziekenhuizen waarmee zij contracten hebben. Hierdoor wordt het maken van een weloverwogen keuze voor een nieuwe zorgverzekeraar moeilijker.

Duidelijkere informatie bij zorgverzekering nodig

Consumenten hebben duidelijkere informatie nodig bij het kiezen van een passende zorgverzekering. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) merkt op dat de meeste zorgverzekeraars zich hierin kunnen verbeteren. Tijdens de overstapperiode moeten zij beter aangeven met welke zorgaanbieders zij afspraken hebben gemaakt over vergoedingen. Als dit niet verbetert, zal de NZa formeel optreden.

NZa: Tegen late wijzigingen in zorgaanbod

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft onderzocht hoe bruikbaar de informatie is die zorgverzekeraars op hun websites plaatsen. De meeste consumenten vinden deze informatie wel degelijk belangrijk voor hun keuze. Hoewel het geen overtreding van de regels is, vindt de NZa het ongepast dat er na 31 december nog wijzigingen plaatsvinden in het zorgaanbod die nadelig kunnen zijn voor klanten.

De NZa roept zorgverzekeraars op om dergelijke wijzigingen te vermijden. Daarnaast hebben ook de vele op elkaar lijkende polissen de aandacht van de NZa.

Waarom zijn zorgverzekeraars te laat met contracteren?

Ook vorig jaar waren veel zorgverzekeraars te laat met contracteren. Dit komt doordat de verantwoordelijkheid voor de timing en de zorgplicht bij de verzekeraars ligt. Zorgverzekeraars moeten ervoor zorgen dat er genoeg zorg is ‘ingekocht’ en dat de reistijd voor verzekerden beperkt blijft. In bepaalde gebieden kan een zorgverlener een monopoliepositie hebben, wat de onderhandelingen lastiger maakt. Daarnaast moeten verzekeraars op tijd zorg inkopen, wat hun onderhandelingspositie verzwakt.

Met welke zorgverleners heeft mijn zorgverzekeraar een contract?

Ben je benieuwd welke zorgverleners een contract hebben met jouw zorgverzekeraar? ZorgKiezer.nl heeft het voor je uitgezocht. Vanwege de vele vragen en onduidelijkheid over contracten, houdt ZorgKiezer de onderhandelingen bij en presenteert ze overzichtelijk de resultaten. Zo blijf je goed geïnformeerd bij het kiezen van je zorgverzekering. Bekijk hier de laatste updates.

Zorgverzekering 2025 vergelijken

Ben je op zoek naar een zorgverzekering of wil je weten welke verzekering het voordeligst is? Dan ben je bij ZorgKiezer.nl aan het juiste adres. Wij vergelijken op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes.

Wil je weten wanneer je jouw zorgverzekering voor 2025 kunt kiezen en wat er in 2025 allemaal verandert? Lees alle informatie over de zorgverzekering 2025 hier.

Laatste update op 3 juli 2024 – 09:35 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344