Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekeraars richten zich op de mentale gezondheid van verzekerden.

preventie zorgverzekeraars

Laatste update op 8 mei 2023 – 16:54 door Fabian Clemens.

Steeds meer zorgverzekeraars willen naast het betalen van de medische rekening ook bijdragen aan een betere mentale gezondheid voor hun verzekerden. Denk aan het aanbieden van een gezondheidsapp, stoppen met roken cursus of een dankbaarheidsdagboek. 

Waarom doen zorgverzekeraars dit?

Hoewel het jaren geleden geen thema was bij de zorgverzekeraars, richten ze zich steeds meer op preventie. Als verzekerden mentaal of fysiek gezonder zijn, zullen ze ook minder vaak naar een zorgverlener gaan. Wanneer mensen minder vaak naar een zorgverlener gaan, zijn er ook minder kosten voor de zorgverzekeraar. Hierdoor is het dus een win-win situatie.

Wat doen de zorgverzekeraars?

Zo maken veel mensen gebruik van ASR Vitality. Dit is een app waarbij je door te bewegen punten kan verdienen. Wanneer je je weekdoel hebt behaald, kan je cadeaubonnen of producten verdienen. Hiermee wordt een gezonde levensstijl gestimuleerd. 

VGZ heeft een mindfulness app ontwikkeld die al miljoenen downloads heeft.  Met de slogan ‘lekker in je vel zitten. Dat staat bij ons voorop’ richten ze zich op de mentale gezondheid van verzekerden. Ook niet verzekerden kunnen de app downloaden. Menzis biedt ook een mindfulness cursus aan en op de website van Zilveren Kruis is ook veel content te lezen over mentale gezondheid. Preventie is bij elke zorgverzekeraar een belangrijk thema geworden.

Preventie niet doorslaggevend bij kiezen van zorgverzekeraar

In 2022 heeft het ACM onderzoek gedaan om erachter te komen of preventie een belangrijke reden is voor het kiezen van een zorgverzekering. Uit dit onderzoek wordt duidelijk dat preventie niet doorslaggevend is. Mensen kiezen voornamelijk een zorgverzekering door de prijs. Ook dekking en vrije artsenkeuze zijn belangrijke redenen waarom mensen een zorgverzekering kiezen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344