Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Zorgverzekering per jaar betalen? Dit levert het op in 2024

Je kunt ervoor kiezen om de premie van je zorgverzekering maandelijks of jaarlijks te betalen. Bij een jaarbetaling moet je in één keer de totale premie voor het aankomende jaar betalen. Dit kan je een kleine korting opleveren. In dit artikel kun je precies zien wat je aan korting kan krijgen.

Waarom een jaarbetaling?

Sommige mensen kiezen ervoor om de zorgpremie in één keer te betalen. Dit kan tot wel 2,1% korting opleveren op de totaal premie voor de basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Als je in staat bent de zorgpremie in één keer te betalen, kan je voordeliger uitkomen. Je hebt ook meteen een jaar lang één minder vaste last per maand waar je rekening mee moet houden.

Welke zorgverzekeraar is het goedkoopst bij een jaarbetaling?

Dit zijn in 2024 de vijf goedkoopste basisverzekeringen bij jaarbetaling, hierbij geldt een eigen risico van € 385,-:

Zorgverzekering

Premie

Korting

Soort Polis

FBTO-Basis

€ 1.567,57

1%

Natura

De Friesland-Zelf bewust Polis 

€ 1.626,97

1%

Natura

Aevitae Beperkte Keuze

€ 1.648,32

1,5%

Natura Budget

Zorg en Zekerheid Zorg gemak polis

€1638,84

1,5%

Natura (online)

CZdirect Basisverzekering

€ 1.652,28

2%

Natura

Hoeveel korting krijg ik bij een jaarbetaling?

Bij een jaarbetaling betaal je het volledige premiebedrag in één keer. Dit is gunstig voor de zorgverzekeraar omdat er minder administratief werk is. Je ontvangt hiervoor dan een korting op je premie. Deze korting kan oplopen tot 2,1% en wordt verrekend over het totale bedrag wat je jaarlijks moet betalen. Op ZorgKiezer.nl kan je bij het vergelijken, kiezen voor jaarbetaling. De eventuele korting is dan meteen verrekend in de prijs die je ziet. In het onderstaande overzicht kun je zien welke zorgverzekeraars deze korting geven:

Niet elke zorgverzekeraar biedt jaarbetaling aan. Er zijn ook zorgverzekeraars die naast jaarbetaling ook betaling per kwartaal of per half jaar aanbieden. Hier kan je dan ook korting op krijgen. De korting bij kwartaalbetaling is zo’n 0,25% en bij halfjaarlijkse betaling gemiddeld 0,5%.

Tips bij een jaarbetaling

We hebben een aantal belangrijke tips wanneer je kiest voor een jaarbetaling:

  • Controleer van te voren wanneer de zorgpremie wordt afgeschreven door de verzekeraar. Zo kun je ervoor zorgen dat er voldoende geld op de rekening staat.
  • Vraag aan jouw nieuwe zorgverzekeraar of het mogelijk is de premie voor 1 januari te betalen. Dit kan schelen voor de vermogensbelasting.

Zorgverzekering per jaar betalen via ZorgKiezer.nl

Je kunt via de zorgvergelijker van ZorgKiezer gemakkelijk aangeven of je de zorgpremie per jaar of per maand wilt betalen. Zo kun je direct profiteren van korting. Via Zorgkiezer.nl kun je zorgverzekering vergelijken op basis van jouw wensen en zorgbehoeften. Je kunt dan direct zien wat er te besparen is en welke zorgverzekering 2024 goed bij je past.

Laatste update op 23 november 2023 – 15:06 door Fabian Clemens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344