Tandartsen algemene informatie

Wat is ZorgKiezer.nl?

"ZorgKiezer.nl (sinds 2005) is al dertien jaar de grootste onafhankelijke vergelijkingssite voor zorg en zorgverzekeringen. Elk jaar vergelijken ruim 500.000 mensen hun zorgverzekering op onze site. Daarnaast is ZorgKiezer.nl is al meerdere keren uitgeroepen tot beste zorgsite van Nederland. Op ZorgKiezer.nl kunnen bezoekers zorgverzekeringen, tandartsen, huisartsen, ziekenhuizen en fysiotherapeuten vergelijken. ZorgKiezer.nl is daarmee de meest overzichtelijke zorgportal van Nederland. "

Wat is de tandartsvergelijker?

De tandartsvergelijker is een tool waarmee je eenvoudig tandartsen kunt vergelijken. Na het invullen van je postcode of plaats en de behandeling, krijg je direct een overzicht van de tandartsen in jouw regio, hoe deze beoordeeld zijn en wat ze in rekening brengen.

Vrije tandartstarieven, wat betekent dat?

Per 1 januari 2012 zijn de tarieven van de tandartsen vrijgegeven. Dat betekent dat de tandarts nu zelf kan bepalen wat hij in rekening brengt per behandeling. Daardoor is het nu plots heel relevant geworden om te weten wat de tandarts bij jou in de regio vraagt per behandeling. ZorgKiezer.nl is voortdurend bezig de zorgmarkt inzichtelijk en overzichtelijk te maken. Door zowel tandartstarieven als beoordelingen over tandartsen te verzamelen en overzichtelijk aan te bieden, kan de bezoeker van de ZorgKiezer.nl een goede vergelijking maken.

Waar kan ik de tandartsvergelijker voor gebruiken?

Je kunt de tandartsvergelijker gebruiken om de tarieven per behandeling van tandartspraktijken in jouw regio te vergelijken. Je kunt een vergelijking maken op afstand, tarief en kwaliteit. Daarnaast kun je door te klikken op de naam van de tandartspraktijk verdere gegevens van de tandartspraktijk bekijken. Zo vind je daar bijvoorbeeld openingstijden, informatie over specialismen en of de tandarts in het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) staat.

Op welke punten kan ik tandartspraktijken vergelijken?

ZorgKiezer.nl biedt een vergelijk op basis van tarief, locatie en kwaliteit. Heb je een tandarts gevonden die bij je past? Je kan eenvoudig online een afspraak maken.

Hoe komt ZorgKiezer.nl aan alle gegevens van de tandartspraktijken?

ZorgKiezer.nl heeft vrijwel alle informatie over de tandartspraktijk van openbare bronnen, zoals bijvoorbeeld websites van tandartspraktijken.

Mijn eigen tandarts staat er niet tussen. Hoe kan dat?

Het kan zijn dat jouw tandarts onderdeel is van een tandartspraktijk die een andere naam draagt. Daarnaast raden wij je aan om te zoeken op plaats of postcode. Mocht je jouw tandartspraktijk echt niet kunnen vinden, dan kan je een mail sturen naar info@zorgkiezer.nl.

Hoe verdient ZorgKiezer.nl haar geld?

"ZorgKiezer.nl is al dertien jaar de grootste zorgvergelijker van Nederland en is 100% onafhankelijk. De site is onderdeel van DGN Groep (DGN Finance BV.) een uitgever van verschillende onafhankelijke vergelijkingssites zoals Hypotheek24.nl en DeGoedkoopsteNotaris.nl. Wij halen onze inkomsten uit internetadvertenties. Daarnaast ontvangen wij een eenmalige of doorlopende (online) vergoeding bij het aanvragen van een offerte of het afsluiten van een zorgverzekering via ZorgKiezer.nl. Deze vergoeding is circa 2 % van de jaarpremie van de basisverzekering."

Hoe kan ik een beoordeling toevoegen?

Tevreden over jouw tandarts? Of Juist niet? Laat het ons weten. Een beoordeling over jouw tandarts kan je hier (www.zorgkiezer.nl/tandarts/beoordelen) toevoegen.