Tandartstarieven

Hebben alle tandartsen dezelfde tarieven?

Vanaf 1 januari 2012 zijn de tandartstarieven vrijgegeven. Nu kan het zijn dat de huidige tandarts een stuk duurder is geworden. De huidige tandarts vergelijken binnen jouw gebied kan helpen bij het vinden van een voordeligere tandarts.

Waarom hebben niet alle tandartsen dezelfde tarieven?

In 2012 is het experiment van minister Schippers van start gegaan. Met dit experiment zijn de tandartstarieven vrijgegeven. Tandartsen mogen hierdoor zelf de tarieven bepalen. De tandartstarieven kunnen erg verschillen, omdat niet elke tandarts dezelfde specialisaties heeft of op dezelfde locatie werkt. Tandartsen vergelijken kan helpen bij het vinden van een voordelige of specifieke tandarts.

Tandartstarieven in Nederland

"De tandartstarieven waren in 2012 vrijgegeven maar in 2013 zijn er weer maximumtarieven ingevoerd. Dit betekent dat tandartsen zelf de tandartstarieven mogen bepalen voor de behandelingen tot een bepaald maximum. De tandartstarieven kunnen uiteen lopen per tandarts. Om erachter te komen of jouw huidige tandarts hele hoge tandartstarieven hanteert, kan je tandartsen vergelijken. De vergelijking geeft meteen een overzicht van tandartsen in de buurt met bijbehorende tandartstarieven. "