ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 19:00
Contact

DSW verhoogt zorgpremie flink

22-09-2020 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Zorgverzekeraar DSW heeft de premie voor de zorgverzekering flink verhoogd. Volgend jaar betaal je per maand 124,50 euro voor alleen de basisverzekering. Dat is een stijging van 6,50 euro.

DSW is elk jaar de eerste verzekeraar die de nieuwe zorgpremie bekend maakt. De verwachting vanuit de overheid was dat de premie met zo'n 5,00 euro zou gaan stijgen. DSW laat nu als eerste zien dat zij boven dit bedrag zijn gaan zitten.

De premiestijging van DSW is niet geheel een verrassing. De stijgende zorgkosten, het hervatten van de reguliere zorg en het toenemend aantal corona besmettingen, zorgen ervoor dat de kosten omhoog schieten. Daarbij hebben verzekeraars het afgelopen jaar al geldreserves moeten aanspreken vanwege de uitbraak van het corona virus. Andere jaren was het mogelijk om de zorgpremie laag te houden, omdat de zorgverzekeraar de reserves hiervoor kon inzetten. 

DSW geeft vaak de richting aan van wat de andere zorgverzekeraars zullen gaan doen met de premie voor de zorgverzekering. De overige zorgverzekeraars wachten meestal tot 12 november met het bekendmaken van de nieuwe bedragen. Wat de zorgverzekering 2021 gaat kosten, is nog heel even afwachten. Vanaf 12 november is het ook weer mogelijk om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. 

ZorgKiezer.nl help je graag bij de zorgverzekering vergelijken en het overstappen naar een ander pakket. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd