ZorgKiezer

DSW zorgpremie stijgt met tientallen euros

19-10-2021 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

De eerste zorgpremie voor 2022 is bekend gemaakt. Dit is traditiegetrouw door zorgverzekeraar DSW gedaan. De premie bij DSW stijgt met 3,25 euro per maand. Dat komt neer op een zorgpremie van 127,75 euro. 

DSW is elk jaar de eerste zorgverzekeraar die de nieuwe zorgpremie voor het komende jaar bekend maakt. Dit jaar waren zij voor het eerst later dan de afgelopen jaren. Zij hadden meer tijd nodig voor het bepalen van de premie. Dit kwam door de extra zorgkosten in verband met corona het de overheidssteun die zorgverzekeraars ontvangen. DSW wilde er zeker van zijn dat ze niet een te hoge premie zouden vaststellen. Dat de premie omhoog gaat is een feit, maar de stijging lijkt mee te vallen. In de afgelopen twee jaar steeg de premie met 6,50 euro in 2021 en 6,00 euro in 2020. Je betaalt volgend jaar bij DSW 39 euro meer op jaarbasis. 

Of de andere zorgverzekeraars dit voorbeeld volgens is altijd de vraag. De verwachting is dat de premie zal stijgen. Het is nog niet duidelijk of elke zorgverzekeraar de verhoging weet te beperken door gebruik te maken van eigen financiële reserves of overheidssteun. Uiterlijk 12 november moet elke zorgverzekeraar de nieuwe premie bekend hebben gemaakt. Zij mogen dat ook eerder doen. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct