ZorgKiezer

Extra coronaprik voor specifieke groepen

15-09-2021 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Vanuit de Gezondheidsraad is het advies gekomen om specifieke groepen op te roepen voor een derde coronavaccinatie. Patiënten met ernstige afweerstoornissen worden later opgeroepen om een 'boostervaccinatie' te kunnen halen als aanvulling op de eerdere vaccinaties. 

Daarnaast komt ook het advies om andere groepen een extra vaccinatie te geven als de effectiviteit van de vaccins afneemt. Dat is op dit moment nog niet nodig. Het gaat nu specifiek om mensen met een slecht immuunsysteem waarbij geen of onvoldoende afweerreactie ontstaan is na de eerste twee vaccinaties. Een derde boostervaccin kan deze groep mensen helpen met de effectiviteit van het vaccin. 

Voor de overige bevolking is er op dit moment geen extra vaccin nodig. Er is op dit moment nog voldoende bescherming tegen een ernstig ziekteverloop. Dit geldt ook voor de Delta-variant. 

Het kan zijn dat in de loop van de tijd andere groepen ook in aanmerking kunnen komen voor een booster vaccinatie. Dat zal moeten blijken uit het verloop van de ziekte. Als dit van toepassing is, zal waarschijnlijk de groep die als eerste gevaccineerd is, ook als eerste in aanmerking komen voor een derde prik. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct