ZorgKiezer

Extra griepprikken ingekocht

14-09-2021 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Het RIVM heeft voor het aankomende griepseizoen meer griepprikken ingekocht. Er zijn bijna 4,7 miljoen prikken besteld. In vergelijking met vorig jaar zijn dat ruim een half miljoen meer griepvaccins. Het hogere aantal komt niet alleen door de corona uitbraak. De vergrijzing van de bevolking in Nederland is hier ook mede voor verantwoordelijk.

Er worden elk jaar zo'n 6 miljoen mensen opgeroepen om een griepprik te halen bij de huisarts. Lang niet iedereen gaat op de uitnodiging in. Afgelopen jaar was er een grotere belangstelling voor de griepprik en werd er zelfs aan gezonde mensen in de leeftijd van 60 tot 69 jaar gevraagd om de griepprik af te staan aan andere kwetsbaardere mensen. Normaal is de opkomst voor een griepprik rond de 50%, maar door de uitbraak van corona kwamen er veel meer mensen naar de huisarts voor een griepvaccinatie. Met dat in het achterhoofd en de toenemende vergrijzing heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu nu 700.000 extra griepvaccins ingekocht. 

Het aantal griepgevallen was afgelopen jaar een stuk lager. Dit komt mede door de corona maatregelen zoals afstand houden en handen wassen. Deze maatregelen blijven het advies. Niet alleen om corona tegen te gaan, maar ook de verspreiding van griep. Wanneer je valt in de doelgroep, wordt je meestal begin oktober opgeroepen om een griepprik te komen halen. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct