ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Kosten zorgverzekeraars vallen mee, premie toch omhoog

02-02-2021 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

Zorgverzekeraars zagen in 2020 hun financiële resultaten stijgen, ondanks de ontstane kosten door corona. Zo gaf Zilveren Kruis al aan dat de resultaten hoger uitvallen dan verwacht. 

Zorgverzekeraars hebben door middel van een wettelijke regeling recht op financiële steun uit het zorgverzekeringsfonds. Uit dit fonds krijgen zorgverzekeraars extra compensatie ten tijden van een pandemie, zoals nu aan de hand is door corona. 

We zien echter in 2020 dat de reguliere zorgvraag is afgenomen en veel planbare zorg is uitgesteld vanwege de behandeling van coronapatiënten. Zorgverzekeraars gaven dus minder uit en ontvangen wel extra financiële middelen.

Dit zou kunnen betekenen dat zorgverzekeraars het financieel gezien goed doen. Toch betekent dit dat de kans op een verhoging van de premie volgend jaar groot is. Doordat het zorgverzekeringsfonds nu is gebruikt, moeten deze reserves weer worden aangevuld. De overheid kan hiervoor de nominale rekenpremie verhogen. Deze premie wordt gebruikt om de premie te bepalen die wij betalen aan de zorgverzekeraars. 

Of zorgverzekeraars het positieve resultaat zullen gebruiken om te voorkomen dat de premie omhoog schiet, zal aan het einde van het jaar moeten blijken.

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct