ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Zorgpremie 2022 overstappen en besparen

14-09-2021 Bron : DGN Publishers (eigen bericht)

De zorgpremie wordt elk jaar opnieuw berekend door de verschillende zorgverzekeraars. Uiterlijk 12 november zijn de nieuwe prijzen bekend. Voor veel mensen is de prijs van een zorgverzekering belangrijk in de overweging om een overstap te maken. De zorgpremie 2022 is mede door de uitbraak van corona en de stijgende zorgkosten hoger dan het afgelopen jaar. 

Elk jaar opnieuw de zorgverzekering vergelijken klinkt als een opgave. Als je daarmee geld kan besparen en meteen een zorgverzekering kiest die beter bij je zorgbehoefte past, is het vaak toch wel de moeite waard. De zorgpremie is niet het enige waarop gelet moet worden. De huidige zorgverzekeraar kan het pakket hebben aangepast waardoor deze niet meer de beste zorgverzekering is voor jou. Besparen op je zorgpremie in 2022 kan je op verschillende manieren doen. Let er wel altijd op of de goedkoopste zorgverzekering ook aansluit bij jouw wensen. Kan je bijvoorbeeld wel bij je vaste zorgverlener terecht of moet je dan bijbetalen. 

De zorgpremie wordt door de zorgverzekeraars berekend op basis van de rekenpremie. De rekenpremie is een bedrag die door de overheid wordt bepaald en op Prinsjesdag bekend wordt gemaakt. De prijs voor de basisverzekering wordt met hulp van dit bedrag opgebouwd. De aanvullende verzekeringen mogen zorgverzekeraars zelf samenstellen en hiervoor berekenen ze zelf de prijs. Alle nieuwe bedragen moeten 12 november bekend zijn. Je ontvangt dan ook een nieuwe offerte van je huidige zorgverzekeraar met de premie voor 2022. 

Wij hebben verschillende manieren om te besparen op je zorgpremie in 2022 op een rijtje gezet. 

Vanaf 12 november kan je weer overstappen. Kom je er zelf niet helemaal uit, dan helpen wij je graag. Je kan dagelijks met ons chatten of telefonisch contact opnemen op 020 2611600. Wil je op de hoogte blijven van alle wijzigingen over de zorgverzekering 2022? Dat kan! Meld je aan voor onze nieuwsbrief en je ontvangt alle nieuwtjes in je inbox. 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd
 
Voordat je gaat..
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je fysio!
Check nog even
hoeveel je kan besparen
op je zorgverzekering!
Vergelijk direct