ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:00
Contact

Tandarts vergelijkingssite

Door: - Leestijd: 1 minuut

Met ingang van de vrije tandartstarieven is het vergelijken van tandartsen belangrijker geworden. Tandartsen mogen zelf de tarieven bepalen voor de behandelingen. Met de nieuwe tandarts vergelijkingssite op ZorgKiezer kan iedereen nu snel en makkelijk tandartsen vergelijken. De tandarts vergelijkingssite is ontstaan om consumenten te helpen bij het vinden van een voordelige tandarts en om inzicht te geven in de tarieven van de tandartsen. 

Gebruik ook de tandarts vergelijkingssite om de huidige tandarts te vinden en daar een beoordeling over te geven of om een afspraak te maken. 

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Hoeveel tandartsen zijn er in Nederland?

In Nederland zijn zo?n 5000 tandartspraktijken. Via ZorgKiezer.nl kan een vergelijking worden gemaakt tussen een groot deel van de tandartspraktijken in Nederland.

Kan ik voor elke tandarts kiezen?

In principe is iedereen vrij om te kiezen naar welke tandartspraktijk er wordt gegaan. Alleen neemt niet elke tandartspraktijk op elk moment nieuwe patiënten aan.

Alle tandartsen in Nederland

In Nederland zijn circa 5000 tandartspraktijken. Alle tandartsen zijn vanaf 1 januari 2012 verplicht om de tarieven vrij te geven. Hierdoor mogen de tandartsen zelf bepalen wat de behandelingen gaan kosten. ZorgKiezer.nl streeft ernaar dat alle tandartsen in Nederland te vergelijken zijn. De tarieven kunnen tussen de tandartsen onderling erg verschillen. de huidige tandarts vergelijken met andere tandartsen in de buurt kan een beeld geven van de tandartstarieven in jouw woonplaats. In 2013 is het experiment van de vrije tandartstarieven gestopt, toch kan nog steeds vergeleken worden om zo een tandarts te vinden. 

Lees meer over: Tandartsen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 57 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd