ZorgKiezer.nl

Budgetverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

De vergoedingen vanuit de basisverzekering zijn wettelijk vastgelegd. Toch verschillen de basisverzekeringen in prijs. Dit heeft met name te maken met keuzevrijheid van zorgverleners. Voor mensen die een zo voordelig mogelijke polis willen, bestaan er budgetpolissen. Voordelen hiervan zijn, naast de lage premie, dat je de rekeningen van gecontracteerde zorgverleners niet zelf hoeft te betalen of hoeft voor te schieten.

Beperkte keuzevrijheid

Budgetverzekeringen zijn er voor mensen die weinig zorgkosten verwachten en genoegen nemen met een beperkte keuzevrijheid. Je zorgverzekeraar zal alleen de kosten vergoeden van het ziekenhuis waar zij een contract mee hebben gesloten. Het verschil met een naturapolis is dat een budgetpolis een nog beperktere keuzevrijheid kent.

Een voordelige polis kan prettig zijn, tenzij je achteraf veel kosten zelf moet betalen. Het is daarom verstandig goed uit te zoeken wat de voorwaarden zijn van de polis. Hierbij gaat het met name om kosten die vergoed worden als je naar een ongecontracteerd ziekenhuis gaat.

Overzicht budgetverzekeringen

In 2019 zijn er verschillende zorgverzekeraars die een budgetpolis aanbieden:

Vind de goedkoopste budgetverzekering »

Hulp nodig bij het afsluiten van je zorgverzekering 2019? 

Bel ons op het nummer 020 261 16 00 wanneer hulp nodig hebt. Er staat een team van zorgverzekering specialisten klaar om je vragen te beantwoorden. Zij kunnen ook de overstap naar een nieuwe ziektekostenverzekering voor je regelen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk op prijs en inhoud alle 55 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd