ZorgKiezer
020 2611 600
Open tot 17:30
Contact

Budgetverzekering

Door: - Leestijd: 1 minuut

De vergoedingen vanuit de basisverzekering zijn wettelijk vastgelegd. Toch verschillen de basisverzekeringen in prijs. Dit heeft met name te maken met keuzevrijheid van zorgverleners. Voor mensen die een zo voordelig mogelijke polis willen, bestaan er natura zorgverzekeringen met een beperkte contractering (budgetpolis). Dat zijn naturapolis met een beperkte keuzevrijheid. Voordelen hiervan zijn, naast de lage premie, dat je de rekeningen van gecontracteerde zorgverleners niet zelf hoeft te betalen of hoeft voor te schieten.

Beperkte keuzevrijheid

Naturapolissen met beperkte contractering (budgetpolissen) zijn er voor mensen die weinig zorgkosten verwachten en genoegen nemen met een beperkte keuzevrijheid. Je zorgverzekeraar zal alleen de kosten vergoeden van het ziekenhuis waar zij een contract mee hebben gesloten. De term budgetpolis bestaat eigenlijk niet. De budgetpolis is een natura zorgverzekering met een beperktere keuzevrijheid en de vergoeding bij gebruik van een niet gecontracteerde zorgverlener kan lager liggen dan bij de reguliere naturapolis. 

Een voordelige polis kan prettig zijn, tenzij je achteraf veel kosten zelf moet betalen. Het is daarom verstandig goed uit te zoeken wat de voorwaarden zijn van de polis. Hierbij gaat het met name om kosten die vergoed worden als je naar een niet gecontracteerd ziekenhuis gaat.

Overzicht budgetverzekeringen

In 2019 bieden ZieZo van Zilveren Kruis en ZEKUR een budgetpolis, dus een beperkte naturapolis.

Vind de goedkoopste budgetverzekering »

Hulp nodig bij het afsluiten van je zorgverzekering 2020? 

Bel ons op het nummer 020 261 16 00 wanneer hulp nodig hebt. Er staat een team van zorgverzekering specialisten klaar om je vragen te beantwoorden. Zij kunnen ook de overstap naar een nieuwe ziektekostenverzekering voor je regelen.

Lees meer over: Zorgverzekeringen

Eenvoudig zorgverzekering vergelijken en afsluiten
 

Waarom overstappen in 2024 via ZorgKiezer.nl?

  • 100% Onafhankelijk
    Vergelijk zorgverzekering op prijs en inhoud alle 66 verzekeringen
  • Altijd de laagste prijs
    Premies lager dan bij verzekeraar zelf, of gelijk.
  • Overstapgarantie
    Wij zorgen dat je oude verzekering wordt opgezegd